Cursus

OPLEIDING

Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage

Wil jij...

 1. klanten verwennen met traditionele Chinese meridiaanmassages, of tui na
 2. ontdekken hoe je het hoofd, de nek en de schouders van je klanten masseert
 3. alles weten over drukpunten, energiestromen en blokkades
 4. in bijberoep een eigen massagestudio starten
 5. jouw aanbod als masseur uitbreiden met deugddoende Oosterse behandelingen

Massagetherapeut, een beroep met toekomst!

Op zoek naar een massagetherapie die een remedie biedt tegen spanningsklachten? Dan is Tui Na, of de Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage, de oplossing die je zoekt. Deze oude geneeswijze zorgt voor een energetische harmonie die je klanten stressvrij en zonder pijn door het leven doet gaan.

Met deze massage concentreer je je op de acupunctuurpunten die blokkades in de schouder en nek opheffen. Je leert hoe je deze drukpunten stimuleert en zo de circulerende levensenergie in ons lichaam harmoniseert. Dat in combinatie met fysieke manipulaties van spieren en gewrichten. De letterlijke betekenis van Tui Na is dan ook duwen (Tui) en grijpen (Na).

Wil je jezelf onder leiding van een ervaren masseur bijscholen in een speciaal uitgerust lokaal met professionele massagetafels? Schrijf je dan snel in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  149.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt04/10/202004/10/202010u00 - 17u00Zon
Gent11/10/202011/10/202010u00 - 17u00Zon
Bruxelles / Brussel25/10/202025/10/202010u00 - 17u00Zon
Antwerpen01/11/202001/11/202010u00 - 17u00Zon
Brugge22/11/202022/11/202010u00 - 17u00Zon
Antwerpen28/03/202128/03/202110u00 - 17u00Zon
Antwerpen04/07/202104/07/202110u00 - 17u00Zon

PROGRAMMA

chinese massage, chinese hoof nek schoudermassage, tui na, tui na massage, opleiding, cursus, workshop, leren, training, diploma, volwassenenonderwijs, avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig masseur gespecialiseerd in Chinese massages
 • Werknemer in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Alternatief therapeut met specialisatie in Chinese massages

Vaardigheden en skills

 • De verschillende drukpunten? Jij bespeelt ze voor een optimaal resultaat.
 • Je laat blokkades verdwijnen als sneeuw voor de zon.
 • Je laat klanten opnieuw energiek door het leven gaan.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe is de Chinese massage ontstaan?
 • Waar is deze massagetechniek de ideale remedie voor?
 • Wat zijn de belangrijke energetische punten?
 • Hoe behandel je de schedel, nek en hals het beste?
 • Je klanten weer energie geven met jouw massages
 • Hoe start je als zelfstandig massagetherapeut?

chinese massage, chinese hoof nek schoudermassage, tui na, tui na massage, opleiding, cursus, workshop, leren, training, diploma, volwassenenonderwijs, avondonderwijs

Onze Docenten

Inge Tackaert

Voordat Inge Tackaert docente werd aan onze school, had ze al een carrière als administratief medewerkster achter de rug. Ze wilde van haar passie haar beroep maken en volgde een opleiding tot schoonheidsspecialiste en gezondheidscoach. Ze had enkele jaren een eigen schoonheidsinstituut, maar dat gaf ze op om regelmatig opleidingen aan schoonheidsinstituten te geven en hen uit te leggen welke producten ze best konden gebruiken. Sinds 2013 heeft ze opnieuw een eigen zaak, FeelZen, waar je terecht kan voor coaching, sugaring en heerlijke massages.
 
Inge houdt van actie en variatie en dat zal je ook merken in haar lessen!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Tui Na is een eeuwenoude Chinese massagemethode om mensen stress- en spanningsvrij door het leven te laten gaan. Deze opleiding is dan ook perfect voor wie stress en spanning bij klanten actief wil bestrijden. Of voor wie het aanbod in zijn of haar massagesalon wil uitbreiden met een unieke Oosterse behandeling. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren massagetherapeut, legt de leerstof stap voor stap uit.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Hoe start ik als zelfstandig Massagetherapeut?
Om te starten als zelfstandig Masseur heb je sinds september 2018 niet langer een attest Bedrijfsbeheer nodig. Wil je jezelf toch voorbereiden op een carrière als zelfstandig ondernemer? Dan is onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak jouw sleutel tot succes. Wil je gewoon even voorproeven en ontdekken hoe andere ondernemers te werk gaan? Kom dan naar ons gratis Starterslab en laat de ondernemer in jou los.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim gamma aan cursussen rond het thema Massagetechnieken. Neem zeker eens een kijkje, en breid je skill set verder uit!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage bestaat uit 1 les. Deze dagopleiding duurt 7 uur en geeft je een grondig inzicht in de technieken die aan bod komen bij de Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage. In het overzicht met de startdata van deze opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Zelf breng je twee grote en twee kleine badhanddoeken mee naar de les. Wij zorgen voor massageolie en al het andere materiaal. Dat materiaal is helemaal gratis en gebruik je samen met je medestudenten.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel masseur? Dan loont het zich om (vrijblijvend) eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle massageproducten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Praktijkervaring en stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te doen. Tijdens de opleidingsdag krijg je de massagetechnieken perfect in de vingers. Na de les ga je er dan ook meteen professioneel mee aan de slag!

Examen en diploma

Op het einde van de les krijg je een deelnameattest waarmee je meteen aan de slag gaat.

chinese massage, chinese hoof nek schoudermassage, tui na, tui na massage, opleiding, cursus, workshop, leren, training, diploma, volwassenenonderwijs, avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 149.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van je docent met een jarenlange ervaring en het gebruik van de speciaal uitgeruste lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
chinese massage, chinese hoof nek schoudermassage, tui na, tui na massage, opleiding, cursus, workshop, leren, training, diploma, volwassenenonderwijs, avondonderwijs

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 7 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Wellnessmasseur bespaar je maar liefst € 353. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Wellnessmasseur volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

allround massage, massagetherapie, allround, massage, opleiding, avondles, masseren,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Wellnessmasseur

allround massage, massagetherapie, allround, massage, opleiding, avondles, masseren,

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig wellnessmasseur
 • Medewerker in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Expert in relaxerende massages

Info over deze allround opleiding

Word jij de held van het wellnesscenter? Ben je klaar om een allround massage-expert te worden? Twijfel dan niet langer én schrijf je nu in voor deze dynamische, allesomvattende massageopleiding.

Van Thaise voetmassage tot Japanse gelaatsmassage , jij komt letterlijk én figuurlijk alles van kop tot teen te weten over verschillende massagetechnieken. Professionele massagetherapeuten tonen jou alle kneepjes van het vak, om zo je klanten optimaal te doen ontspannen. Je gaat zelf aan de slag met je handen, ellebogen, maar ook met hulpmiddelen zoals bamboe en kruidenstempelzakjes.

Jij trekt klanten aan met jouw allround kennis van allerlei massagetechnieken. Je laat hen maximaal ontspannen en doet hun energie weer vrij stromen!

Programma

Module: Relaxatiemassage
Module: Kruidenstempelmassage
Module: Hotstone Massage
Module: Lomi Lomi Massage
Module: Ayurvedische Massage
Module: Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage
Module: Bamboemassage
Keuzevak: Thaise Voet- en Onderbeenmassage
Keuzevak: Japanse Gezichtsmassage
Word Masseur

  Diploma

  Groepsles

  1249.00 euro

Mary
Zoersel

 Wij hadden vandaag Inge Tackaert als docent en ik moet jullie absoluut meegeven dat het écht een absolute topper is als docent! Zij heeft ons zóveel meegegeven. Ongelooflijk hoe je met zoveel positieve energie en ervaring uit een les kunt komen. 

Dominique
Nieuwpoort

Afgelopen zaterdag heb ik de les Chinese hoofd - nek - en schoudermassage gevolgd. De les verliep heel aangenaam en rustig. We waren met een groep van 10, wat ik persoonlijk ideaal vond. De docente was super! Heel vriendelijk en legde alles rustig uit, nam de tijd om te luisteren naar onze vragen. Het leslokaal was ruim en licht, het enige nadeel vond ik dat we niet naar een aparte ruimte konden voor de lunch (tenzij naar buiten in de regen) en onze boterhammen aten aan de massagetafels zelf. Ik was ook verrast dat er niet alleen massagetechnieken aangeleerd werden voor 'hoofd - nek - schouders ' zoals de titel van de cursus het zegt, maar er werd ook veel aandacht besteed aan rug, armen, handen, onderbenen en voeten. Al bij al vond ik het toch heel interessant en ben ik blij dat ik deelgenomen heb aan de cursus. Ik heb niets dan lof over deze cursus!

Evi
Burcht

De les die ik op zondag 3 juni heb gevolgd was fantastisch ondanks het warme weer :)De juf heeft deze met zoveel passie gebracht dat was mooi om te zien.Ik heb zelf veel bijgeleerd en wil bij deze Inge hartelijk bedanken.

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS