Cursus

Ben je geïnteresseerd in alternatieve gezondheidszorg en wil je meer te weten komen over energiebanen en chakra’s? Dan is deze praktijkgerichte Workshop Chakra’s exact waar jij naar op zoek bent!

Chakra’s zijn energiepunten die voor een evenwichtig leven zorgen, zowel spiritueel, fysiek, mentaal en emotioneel. Moeilijkheden ontstaan wanneer chakra’s niet meer goed werken en te weinig of te veel energie opnemen, waardoor bepaalde functies uit balans geraken. Met Chakratherapie kan je dit evenwicht terug herstellen.

We leven in een jachtige periode met veel stress, nieuwe indrukken emoties die op ons afkomen. Chakratherapie is erop gericht om mensen te leren opnieuw een groot gevoel van welbehagen en goed gedoseerde energie te bieden. Wanneer dat op peil staat, vergroot ook de weerstand en kan men veel meer aan. Chakra Therapie heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, het ademhalingssysteem, de bloedsomloop en het lymfesysteem. Via deze boeiende Workshop maak je kennis met de zeven chakra’s door middel van oefeningen, discussie en massageopdrachten.

ckakra, chakra therapie, alternatieve behandeling, alternatieve geneeswijzen, gezondheidszorg, zeven chakras

Lessenverloop

De opleiding Chakra Therapie (Workshop) bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 7 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Chakra Therapie (Workshop) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 130.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

De docent beoordeelt je aan de hand van een permanentie evaluatie tijdens de opleiding.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Chakra Therapie (Workshop). Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

130.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Doorgronden van de chakra’s: welke invloed hebben ze op ons lichaam?
 • Breng de chakra’s weer in balans met massagetechnieken
 • Leer jezelf en anderen evalueren: wat zijn je doelen, wat werkt verrijkend?
 • Healing en chakra’s in de praktijk: verlos jezelf en anderen van stress

Wat je zal kunnen:

 • De verschillende chakra's? Jij kent ze én kan deze kennis gebruiken bij een behandeling
 • Een probleem bij je cliënt kunnen ontdekken en kunnen bepalen bij welke chakra het exact misloopt
 • Jij gebruikt specifieke massagetechnieken om de chakra's weer helemaal  in balans te brengen

ckakra, chakra therapie, alternatieve behandeling, alternatieve geneeswijzen, gezondheidszorg, zeven chakras

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Hoeveel chakra's komen er aan bod in de opleiding chakratherapie?

In deze opleiding maak je kennis met de zeven cruciale chakra’s en hun betekenis.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het erkend certificaat via de post thuis gestuurd. 

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Chakra therapie?

Voor deze lessen breng je mee:

- Pen & papier

- Vier grote badhanddoeken (bij voorkeur een donkere kleur)

- Lunchpakket

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus wa ...arvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Chakra Therapie (Workshop)?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Chakra Therapie (Workshop) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak ...het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Chakra Therapie (Workshop) waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Chakra Therapie (Workshop). Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gem ...akkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!