Cursus

OPLEIDING

Bracci Massage

Wil jij...

 1. een Italiaanse massagetechniek aanleren die diep op het lichaam inwerkt
 2. massages geven zonder je handen te overbelasten
 3. klanten helpen om fysieke klachten te verlichten
 4. jouw repertoire als massagetherapeut uitbreiden

Massagetherapeut, een beroep met toekomst!

Soms liggen spanningen en blokkages zo diep dat een doordeweekse lichaamsmassage geen soelaas biedt. Gelukkig bestaan er voor zo'n klachten massages die verder gaan en dieper inwerken, zoals de Bracci massage. Bracci is Italiaans voor ‘arm’ en dat vat de techniek goed samen. Door te werken met enkel de onderarmen en de ellebogen maak je echt alles los!

Deze zuiderse massagetechniek heeft gunstige effecten voor de gemasseerde én voor de masseur. Met de juiste houding gebruik je vooral je lichaamsgewicht om druk te ontwikkelen via je armen en ellebogen. Daardoor is het minder inspannend voor jou als masseur.

Wil jij jouw repertoire als masseur uitbreiden? Dan is de opleiding Bracci massage je op het lijf geschreven!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  3 lessen

  3 lesuren

  245.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Bracci Massage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt10/02/202124/02/202118u30 - 21u30Woe
Gent13/02/202127/02/202110u00 - 13u00Zat
Antwerpen13/05/202127/05/202118u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

bracci, bracci massage, elleboogmassage, massage, massagetherapeut, massagetherapie, masseren, opleiding, cursus, sportonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig masseur gespecialiseerd in Bracci massages
 • Medewerker in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut

Vaardigheden en skills

 • Jij hebt de Italiaanse massagetechniek vlot in de vingers.
 • Jij geeft klanten diepwerkende massages die fysieke klachten verlichten.
 • Probleemzones en knelpunten? Je pakt ze doelgericht aan.
 • Jij optimaliseert het energiepeil en de bloeddoorstroming van de klant.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Oorsprong van Bracci massage
 • Menselijke anatomie
 • Probleemzones herkennen
 • Bracci technieken
 • Oliën en toebehoren
 • Allergieën en medische problemen

bracci, bracci massage, elleboogmassage, massage, massagetherapeut, massagetherapie, masseren, opleiding, cursus, sportonderwijs

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Bracci Massage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Bracci massages hebben een doortastende en doelgerichte werking. Toch vragen ze weinig inspanning van de masseur. Dat maakt deze massagetechniek ideaal om diep in te werken op knelpunten en probleemzones. Net daar focus je in deze opleiding op. Perfect voor masseurs die hun aanbod willen uitbreiden, of voor mensen die graag een unieke Italiaanse massagetechniek aanleren.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Uitgebreide voorkennis is in principe niet nodig. Toch raden we je aan om eerst de cursus Massagetherapeut te volgen. Met die voorkennis op zak is het eenvoudiger om actief aan de les deel te nemen.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Bracci Massage bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de intensieve praktijklessen leer je alle kneepjes van het vak. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bracci Massage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je brengt een badjas en drie grote badhanddoeken mee naar de les. Wij zorgen voor massageolie.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen klanten verderhelpen? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle massageproducten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om in de les en thuis mee te oefenen. Elk pakket kan je na je opleiding gebruiken in je eigen salon. Het is een uitstekende investering in jouw toekomst!

Praktijkervaring en stage

Wil je tijdens je opleiding al extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete massagestudio of gezondheidscentrum en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage krijg je de massagetechnieken echt in de vingers. Op stage leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Massagetherapeut.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Jouw docent beoordeelt je tijdens de lessen. Doe dus actief mee. Op het einde van je opleiding ontvang je per post het diploma Bracci Massage . Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Massagetherapeut. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

bracci, bracci massage, elleboogmassage, massage, massagetherapeut, massagetherapie, masseren, opleiding, cursus, sportonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Bracci Massage bedraagt slechts 245.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren massagetherapeut en het gebruik van de goed uitgeruste massagelokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
bracci, bracci massage, elleboogmassage, massage, massagetherapeut, massagetherapie, masseren, opleiding, cursus, sportonderwijs
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS