Cursus

Wil jij graag aan de slag gaan in de uitdagende wereld van de Bodypainting? Ben je al actief in de film/mediawereld of ben je aan de slag als visagist en wil je je skills uitbreiden? Dan is deze opleiding waar jij naar op zoek bent.

Tijdens de praktijkgerichte lessen kom je allereerst te weten welke professionele materialen en producten geschikt zijn om te gebruiken bij bodypainting. Vervolgens leer je een professioneel bodypaintontwerp maken, rekening houdend met je model en het kleurgebruik. Stap voor stap leer je verschillende technieken aan om je bodypaint op een prachtige en onvergetelijke manier aan te brengen. Je laat jouw creativiteit de vrije loop en blaast iedereen omver met jouw creaties!

Vervolgens krijg je onder de knie hoe je jouw ontwerp tot in de puntjes afwerkt. Valse wimpers en kunstnagels aanbrengen, pruiken maken, een special FX neus, oren of hoofdskap maken,… het komt allemaal aan bod tijdens deze unieke cursus. Naast alle belangrijke technieken leer je bovendien ook heel klantgericht werken. Je leert hoe je omgaat met het model, hoe je je tijd indeelt en hoe je je perfect voorbereidt op uiteenlopende opdrachten.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan snel in voor deze boeiende opleiding!

bodypainting, bodypainter, lichaamsversiering, facepainting, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Bodypainting bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bodypainting vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Bodypainting. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor de opleiding {$course.CourseName} werd in samenwerking met jouw docent een pakket op maat samengesteld via Schoonheidshandel.

Praktische info

290.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Welke materialen heb je nodig om te bodypainten?
 • Hoe ga je op een professionele manier om met je model?
 • Hoe maak je een mooi en professioneel bodypaintontwerp?
 • Hoe houd je rekening met 3D schaduwen en lichtinval?
 • Hoe maak je fantasiepruiken en simpele special FX (neus, oren, hoofdkap)?
 • Hoe maak je stencils?

Wat je zal kunnen:

 • Zonder twijfel het juiste penseel en de meest geschikte verf kiezen. Jij kan immers correct werken met een waaier aan producten en materialen
 • Een abstract, realistisch  of dierlijk ontwerp? Jij kan het allemaal voorbereiden én mooi uitvoeren
 • Ook de klant verlies je zeker niet uit het oog. Jij kan erg klantgericht werken en uiteenlopende opdrachten tot een goed einde brengen

bodypainting, bodypainter, lichaamsversiering, facepainting, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Ja, vanaf les twee dien je op een model te oefenen. Het oefenen zal enkel gebeuren op de bovenkant van het model.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Bodypainting. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- o ...f bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Bodypainting?

Vanaf de eerste les oefen je ook de praktijk vandaar ook dat je je materiaal direct meeneemt. Vanaf les 2 dien je op een model te oefenen. Het oefenen zal enkel gebeuren op de bovenkant van het model.

...
Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! 

Voor de opleiding Bodypainting werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
 
Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Breng naast je pakket ook nog de volgende mee:

- Pen en papier

- Make-up spiegel

- Haarband

- Handoek en washandje (bij voorkeur een donkere kleur)

- Fototoestel

- Make-up remover/ of removerdoekjes

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Bodypainting?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Bodypainting inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk ... en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Bodypainting waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Bodypainting. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ... href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
BodypaintingWoe23/05/201820/06/2018Gent18u30 - 21u30
BodypaintingDin05/06/201803/07/2018Antwerpen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!