Cursus

Een boeiende cursus waarbij werkgelegenheid verzekerd is

Een bekwame boekhouder is voor een bedrijf goud waard. Belangrijke beslissingen komen voort uit cijfers, en daarvoor ben jij verantwoordelijk. Met deze cursus groei jij uit tot een sleutelfiguur in een bedrijf; een rol die voor jou is weggelegd als je houdt van cijfers en nauwkeurig werken hoog in het vaandel draagt.

In deze cursus, die echt van nul start, leer jij de knepen van enkelvoudig en dubbel boekhouden. Je kent de belangrijke verrichtingen, leert een balans lezen en interpreteren, en kosten, investeringen, afschrijvingen enz. correct inboeken en verwerken. Daarnaast besteed je aandacht aan kredieten, kostprijsberekening en natuurlijk rapportering. De perfecte springplank voor een boeiende carrière!

basis boekhouden, boekhouding, balans, resultatenrekening, minimum algemeen rekeningenstelstel, financieel dagboek, inkomsten, uitgaven, fiscaliteit, fiscaal, bezoldigingen, sociale lasten, financiële activiteiten, financiële kortingen, groepslessen, t

Lessenverloop

De opleiding Basis Boekhouden bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Basis Boekhouden vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 540.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Het praktijkexamen bestaat uit een eindopdracht.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Basis Boekhouden. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. We vragen je om schrijfgerief, rekenmachine en een notitieboekje mee te nemen.

Praktische info

540.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Je eigen boekhouding in orde brengen en houden
 • Vereenvoudigd en dubbel boekhouden
 • De inventaris en het grootboek in orde brengen
 • De belangrijkste rubrieken van een balans moeiteloos onderscheiden
 • Het MAR en de resultatenrekeningen interpreteren
 • De proef- en saldibalans en de jaarrekening kunnen lezen
 • Kredieten op korte en lange termijn inboeken
 • Aankopen en verkopen van handelsgoederen
 • Personeelskosten boeken
 • Eindejaarsverrichtingen doen en de eindbalans opmaken
 • Kostprijs- en verkoopprijsberekeningen
 • Een efficiënt voorraadbeleid voeren

Wat je zal kunnen:

 • Goed kunnen inschatten wat een andere boekhouder doet en deze perfect begrijpen
 • Zelf een professionele en correcte boekhouding kunnen opstellen en bijwerken
 • Vlot meepraten over belangrijke begrippen van het boekhouden en deze correct gebruiken. 
 • Een BTW-aangifte uitvoeren? Dit kent geen geheimen meer voor je!
 • Facturen en financiële verrichtingen probleemloos inboeken
 • Perfect de cijfers uit de boekhouding kunnen interpreteren en gebruiken als beleidsinstrument om beslissingen te nemen

basis boekhouden, boekhouding, balans, resultatenrekening, minimum algemeen rekeningenstelstel, financieel dagboek, inkomsten, uitgaven, fiscaliteit, fiscaal, bezoldigingen, sociale lasten, financiële activiteiten, financiële kortingen, groepslessen, t

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Basis boekhouden. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoof ...d- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Basis boekhouden?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. We vragen je om schrijfgerief, rekenmachine en een notitieboekje mee te nemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt i ...ngeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Basis Boekhouden?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Basis Boekhouden inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Basis Boekhouden waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Basis Boekhouden. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk e ...n meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Startdata
LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Basis BoekhoudenWoe06/09/201715/11/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Basis BoekhoudenDon07/09/201716/11/2017Hasselt18u30 - 21u30
Basis BoekhoudenDin12/09/201721/11/2017Aalst18u30 - 21u30
Basis BoekhoudenDon14/09/201723/11/2017Mechelen18u30 - 21u30
Basis BoekhoudenMaa18/09/201727/11/2017Leuven18u30 - 21u30
Basis BoekhoudenWoe20/09/201729/11/2017Gent18u30 - 21u30
Basis BoekhoudenDon12/10/201721/12/2017Turnhout18u30 - 21u30
Basis BoekhoudenDin07/11/201723/01/2018Brussels-City18u30 - 21u30
Basis BoekhoudenDon09/11/201725/01/2018Brugge18u30 - 21u30
Basis BoekhoudenMaa13/11/201729/01/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Basis BoekhoudenMaa19/02/201807/05/2018Gent18u30 - 21u30
Locaties

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!