Cursus

De slimme cursus die het maximum haalt uit je spaargeld

Geld op een bankrekening brengt niets meer op. Een beleggingsadviseur kijkt veel verder dan dat en gaat op een slimme manier geld investeren om het maximum rendement te behalen voor zichzelf of voor klanten. Dit vraagt een goede dosis inzicht in de markt en kennis van koersen, aandelen, obligaties, vastgoed, grondstoffen enz. Deze technieken worden je door een professional in de praktijk aangeleerd.

Deze cursus is uiteraard heel praktijkgericht en leert je je geld verstandig beleggen, ook als het over kapitaal van een firma gaat. Je doet heel wat technische kennis op om een gevarieerde portefeuille te beheren, risico's goed in te schatten, weten wanneer je moet kopen en verkopen en trends te voorspellen. De perfecte basiscursus om beleggingsadvies op maat te geven of gegeven advies te begrijpen.

Lessenverloop

De opleiding Basis Beleggen bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Basis Beleggen vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 259.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen bestaat uit open vragen, multiple choice vragen en oefeningen.

Het praktijkexamen bestaat uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Basis Beleggen. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

259.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Je eigen geld verstandig beleggen
 • Kapitaal van een firma beleggen
 • Kennis van de belangrijkste begrippen in de sector
 • Inschatten van risico's en deze beperken
 • Interpreteren van koersinformatie en beursnieuws
 • Omgaan met aandelen, obligaties en opties
 • Gebruik maken van Trackers en beleggingsfondsen
 • Professionele adviezen van analisten begrijpen

Wat je zal kunnen:

 • De gepaste beleggingsportefeuille bij elkaar puzzelen en succesvol beheren
 • Risico's perfect kunnen inschatten en deze optimaliseren en/of beperken. Jij maakt geen sprong in het duister
 • Koersinformatie en beursnieuws? Jij bent vollédig mee en laat geld zo renderen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Basis beleggen. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- ... of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Basis beleggen?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. We vragen je om schrijfgerief, rekenmachine en notitieboekje mee te nemen. 

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ing ...eschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Basis Beleggen?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Basis Beleggen inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf g ...emakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Basis Beleggen waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Basis Beleggen. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Basis BeleggenDon12/10/201716/11/2017Turnhout18u30 - 21u30
Basis BeleggenWoe18/10/201722/11/2017Gent18u30 - 21u30
Basis BeleggenMaa20/11/201718/12/2017Leuven18u30 - 21u30
Basis BeleggenDon11/01/201808/02/2018Hasselt18u30 - 21u30
Basis BeleggenDin23/01/201820/02/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Basis BeleggenMaa05/02/201812/03/2018Mechelen18u30 - 21u30
Basis BeleggenMaa19/02/201819/03/2018Brugge18u30 - 21u30
Basis BeleggenMaa19/02/201819/03/2018Gent18u30 - 21u30
Basis BeleggenMaa26/02/201826/03/2018Turnhout18u30 - 21u30
Basis BeleggenMaa12/03/201823/04/2018Aalst18u30 - 21u30
Basis BeleggenDon03/05/201807/06/2018Leuven18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!