Cursus

Bamboemassage is een zeer vernieuwende massagetechniek met heel wat raakvlakken met Shiatsu, Ayurveda en Lymfedrainage. Tijdens deze cursus leer je technieken toe te passen zoals druk, warmte en prikkelingen. Je leert welke groottes en lengtes bamboe je nodig hebt zodat de massage nog dieper gaat en meer effect heeft achteraf!

Een massage met bamboestokken zorgt voor een ontspannend gevoel, maar is tegelijkertijd ook opwekkend. De bloedsomloop wordt op gang gebracht en dat helpt om minder goede stoffen af te voeren en je lichaam in een betere conditie te brengen. Bamboe is een hard en sterk materiaal, maar tegelijk ook licht en flexibel. Dat biedt dus heel veel mogelijkheden voor een schitterende massage. De techniek werd gelanceerd in China en Amerika en is op korte tijd populair geworden.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan in voor deze praktijkgerichte cursus!

 

 

Lessenverloop

De opleiding Bamboemassage bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 7 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bamboemassage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 125.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je krijgt een bewijs van je aanwezigheid in de cursus.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Bamboemassage. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

125.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hoe verwen ik mijn klanten met een heerlijke Bamboemassage?
 • Wat zijn de effecten van een Bamboemassage?
 • Welke materialen gebruik je bij een Bamboemassage?
 • Hoe pas je je aan de noden van je cliënten aan?
 • Hoe blijf je op de hoogte van de nieuwste trends in de Wellnesswereld?

Wat je zal kunnen:

 • Zelf een heerlijke Bamboemassage kunnen geven
 • De verschillende massagemogelijkheden van bamboe? Jij kent ze en kan ze toepassen
 • Een waaier aan technieken kunnen gebruiken om verschillende effecten bij je cliënten teweeg te brengen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het erkend certificaat via de post thuis gestuurd.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Bamboemassage?

Gelieve de volgende zaken mee te brengen naar de les:

- Pen & papier

- Lunchpakket

- Drie grote badhanddoeken (bij voorkeur donker van kleur)

...

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding Massage werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Bamboemassage?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Bamboemassage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ge ...makkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Bamboemassage waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Bamboemassage. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en < ...a href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
BamboemassageZon29/10/201729/10/2017Gent10u00 - 15u00
BamboemassageZat10/03/201810/03/2018Hasselt10u00 - 15u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!