Cursus

Bachbloesems bieden tal van mogelijkheden om kleine gezondheidsproblemen aan te pakken en sterke punten verder te versterken. Op die manier brengt de therapeut het lichaam in balans

Wil je op een natuurlijke wijze terug gezond worden en je evenwicht terugvinden? Wil je meer leren over de helende werking van planten en bloesems? Wens je je lichaam terug in harmonie te brengen door gebruik te maken van natuurlijke geneeswijzen? Ben je op zoek naar innerlijke rust en wil je overgevoeligheid, angsten en moeheid bestrijden? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

De Bachbloesemtherapie is een natuurlijke geneeswijze die aan het begin van deze eeuw ontwikkeld is door Dr. Edward Bach. Hij ontdekte aanvullende therapieën die je zelf zonder risico’s kan toepassen om het lichaam weer in balans te brengen. Deze complementaire geneeswijze maakt gebruik van bloesemessenties die je zelf samenstelt uit bloesems. Deze bloesems zijn afkomstig van wilde struiken, bomen en planten. De bloesemessenties werken in op de ‘gemoedsgesteldheid’ van de te behandelen persoon.

Je leert tijdens deze opleiding hoe je de bloesems het best kan gebruiken. De juiste hoeveelheden en verhoudingen in combinatie met de juiste bloesems zijn essentieel voor het slagen van de therapie. Je leert meer over de energiewaarde van de bloesems en het synergetisch effect ervan. Je gaat zelf leren bepalen welke bloesem het best past bij een bepaalde emotionele en energetische toestand. Er wordt ook tijd besteed aan het werken met Bachbloesemremedies bij kinderen. Tot slot geeft de cursus je een opsomming van de belangrijkste eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van alle Bachbloesems.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan in voor deze erkende opleiding!

bachbloesemtherapie, bachbloesemtherapeut, plantenextracten, bachbloesems, bloesems, alternatieve geneeskunde, alternatieve behandeling, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Bachbloesemtherapie bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bachbloesemtherapie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 315.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretischdeel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Bachbloesemtherapie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

315.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 8 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is de oorsprong van Bachbloesemtherapie?
 • Maak kennis met de verschillende soorten Bachbloesems
 • Leer klachten analyseren
 • Verdiep je in de behandelwijzen
 • Bachbloesems bij kinderen
 • Hoe start je als zelfstandige ?
 • Hoe vind je jouw eerste klanten?

Wat je zal kunnen:

 • Allerlei kwaaltjes kunnen verhelpen of verlichten aan de hand van Bachbloesemtherapie
 • De gemoedstoestand van een cliënt kunnen bepalen om zo het gepaste behandelingsplan te kunnen opstellen
 • Verschillende bloesemessenties maken? Jij kan het

bachbloesemtherapie, bachbloesemtherapeut, plantenextracten, bachbloesems, bloesems, alternatieve geneeskunde, alternatieve behandeling, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Bachbloesemtherapie. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in h ...oofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Bachbloesemtherapie?

Neem de eerste les schrijfgerief en papier mee.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou ... willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Bachbloesemtherapie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Bachbloesemtherapie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jez ...elf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Bachbloesemtherapie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Bachbloesemtherapie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelij ...k en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
BachbloesemtherapieDin09/01/201827/02/2018Antwerpen18u30 - 21u30
BachbloesemtherapieMaa15/01/201805/03/2018Gent18u30 - 21u30
BachbloesemtherapieDon25/01/201815/03/2018Hasselt18u30 - 21u30
BachbloesemtherapieWoe21/02/201825/04/2018Brugge18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!