Cursus

Een overvloed aan nieuwe prikkels is vrij indrukwekkend en vermoeiend voor baby’s. Hen zachtjes masseren kan hen dan helemaal tot rust brengen. Naast een relaxerend effect, kunnen deze massages bovendien ook zorgen voor een betere bloeddoorstroming of spijsvertering. Wil jij ook leren hoe je een baby op een professionele manier kan masseren? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

Wie jonge kindjes heeft of in de sector werkt, weet hoe heerlijk het is om met een baby of peuter bezig te zijn. Het is heel uitnodigend met hen te spelen, hen dingen aan te leren of verhaaltjes te vertellen, maar het is even belangrijk om te zorgen voor rustmomenten. Het zorgt bovendien voor een innig moment met het kindje. Ook kan massage helpen bij kleine kwaaltjes, zoals buikkrampjes.

De leuke cursus Shantalla  babymassage start bij het verhaal van de zwangerschap en de geboorte. Je staat stil bij de verzorging, de voeding, de behoeften en de motorische en cognitieve ontwikkeling van de baby. Je leert luisteren naar de taal van de baby en prikkelt zijn/haar zintuigen. Daarna leert onze ervaren docent jou een volledige, professionele babylichaamsmassage aan. Aandacht voor het uitvoeren van de massagetechnieken op een veilige en juiste manier staat hierbij centraal. Met de kennis die je in deze boeiende opleiding vergaart, kan je aan de slag bij je thuis of in je praktijk. Je geeft jouw eigen kind een liefdevolle massage of begeleidt andere ouders in het geven van babymassages.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan snel in voor deze unieke opleiding!

babymassage, babymasseur, shantala, kindermassage, massagetechniek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Babymassage bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 7 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Babymassage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 140.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je krijgt een bewijs van je aanwezigheid.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Babymassage. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

140.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Babymassage: wat en hoe?
 • Historiek en achtergrond van verschillende massagemethoden
 • Voordelen en contra-indicaties
 • Massagetechniek voor een volledige babylichaamsmassage
 • Shantalla Babymassage
 • Stimuleren van hechting en geborgenheid
 • Aandacht voor de cognitieve en motorische ontwikkeling
 • Oppikken van signalen en luisteren naar de lichaamstaal van een baby
 • Massagetechniek specifiek bij babyklachten
 • Gebruik van massageolie en aromatherapie
 • Overzicht van andere complementaire natuurlijke therapieën voor baby’s
 • Hoe aan de slag bij je thuis of in jouw praktijk?
 • Aandacht voor extra vragen van ouders

Wat je zal kunnen:

 • Een professionele Babymassage correct kunnen uitvoeren zodat de baby helemaal tot rust komt
 • Cliënten aanleren hoe ze zélf een Babymassage kunnen uitvoeren
 • Signalen en lichaamstaal van een baby kunnen herkennen en hierop inspelen

babymassage, babymasseur, shantala, kindermassage, massagetechniek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het erkend certificaat via de post thuis gestuurd. 

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Babymassage?

Gelieve de eerste les schrijfgerief, een handdoek, warme sokken, een dekentje en een lunchpakket mee te brengen. Best doet u ook gemakkelijke kledij aan tijdens de opleiding, gezien een groot deel van de cursus zittend op de grond doorgaat. Tijdens de lessen oefent u in ... de voormiddag op een pop. Vanaf 14.30 uur heb je de mogelijkheid om een baby (tot de leeftijd van drie jaar) als model mee te brengen. De baby's hebben best gegeten voor ze aankomen in de les. De moeder of een verantwoordelijke dient ook steeds aanwezig te zijn!

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor deze opleiding werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Moet ik een model meebrengen?

Tijdens de lessen oefen je in de voormiddag op een pop. Vanaf 14u30 heb je de mogelijkheid om een baby (tot de leeftijd van drie jaar) als model mee te brengen. De baby heeft best gegeten voor aankomt in de les. De moeder of een verantwoordelijke dient ook steeds aanwezig te zijn.

Wanneer start de volgende opleiding Babymassage?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Babymassage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk ...en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Babymassage waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Babymassage. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
BabymassageZon29/10/201729/10/2017Hasselt10u00 - 17u00
BabymassageZat03/02/201803/02/2018Antwerpen10u00 - 17u00
BabymassageZat24/03/201824/03/2018Gent10u00 - 17u00
BabymassageZon29/04/201829/04/2018Hasselt10u00 - 17u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!