Cursus

Wil je graag een professionele opleiding Baarden Scheren en Modelleren volgen die je kan combineren met een job, gezin of andere activiteiten? Wil je je vaardigheden (verder) ontwikkelen en een erkend diploma behalen? Dan zijn de groepslessen Baarden Scheren en Modelleren van De Schoonheidsschool exact waar jij naar op zoek bent!

Deze praktijkgerichte opleiding is voor iedereen toegankelijk en biedt heel wat mogelijkheden om je talenten te ontplooien, kennis op te doen en je skills aan te scherpen. Er zijn meerdere cursussen Baarden Scheren en Modelleren per jaar, zodat je kan starten wanneer het jou het beste uitkomt.

Lessenverloop

De opleiding Baarden Scheren & Modelleren bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Baarden Scheren & Modelleren vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 350.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de laatste les.

Je legt het praktisch gedeelte van het examen af tijdens je lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Baarden Scheren & Modelleren. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor de opleiding {$course.CourseName} werd in samenwerking met jouw docent een pakket op maat samengesteld via Schoonheidshandel.

Praktische info

350.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Modelleren baard
 • Knippen baard
 • Baardverzorging
 • Hot towel shave: scheren met warme omslagdoeken
 • Nat scheren
 • Scheerverzorging en wellness voor de man
 • Aflijnen met droge en natte technieken
 • Baard bijtrimmen
 • Snor bijtrimmen

Wat je zal kunnen:

 • Baarden en snorren kunnen scheren, knippen en modelleren. Jij doet elke man er op zijn best uitzien
 • Baarden aflijnen met droge en natte technieken
 • Kam, schaar, tondeuse? Jij kan ze vlot hanteren

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Ja, tijdens de lessen willen we zoveel mogelijk op echte mannen werken. De eerste lesdag zal je docent haarfijn uitleggen wanneer je een model mag meebrengen.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Barbier (Module Baarden). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige ... in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer en het vestigingsattest Kapper.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Barbier (Module Baarden)?

...
Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! 

Voor de opleiding Barbier werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
 
Klik hier om de inhoud van je pakket voor de opleiding Barbier te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Jouw pakket bevat onder andere: Tondeuse, professioneel wegwerpscheermes, scheerzeep, scheerborstel, scheerkom.
 
Cursusinhoud:
 • Baard trimmen
 • Theorie rond scheren
 • Wellnessbehandeling
 • Leren werken met scheermes
Tijdens de lessen willen we zoveel mogelijk op echte mannen werken. De eerste lesdag zal je docente haarfijn uitleggen wanneer je een model mag voorzien.

 
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Baarden Scheren & Modelleren?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Baarden Scheren & Modelleren inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maa ...k het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Baarden Scheren & Modelleren waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Baarden Scheren & Modelleren. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf g ...emakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Baarden Scheren & ModellerenDon22/02/201822/03/2018Brugge18u30 - 21u30
Baarden Scheren & ModellerenDin03/04/201801/05/2018Gent18u30 - 21u30
Baarden Scheren & ModellerenZon08/04/201806/05/2018Antwerpen10u00 - 13u00
Baarden Scheren & ModellerenZon08/04/201806/05/2018Hasselt10u00 - 13u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!