Cursus

Wil je graag nieuwe en tweedehands wagens kopen en verkopen? Wil je starten als zelfstandig Autohandelaar (of in bijberoep) en heb je daarvoor nog je vestigingsattest nodig om je Z-Platen te kunnen aanvragen en je Intersectorale Beroepsbekwaamheid te kunnen aantonen? Dan is deze cursus exact waar jij naar op zoek bent!

Na de lessen kan je zelf nieuwe en tweedehands wagens kopen en verkopen. Zowel de administratieve als technische vaardigheden die je als autoverkoper moet hebben, komen uitgebreid aan bod. Zo leer je alles over de wetgeving en formaliteiten waarmee je rekening moet houden als je wilt starten als zelfstandige of in bijberoep.

Daarnaast kom je ook te weten hoe je je omzet doet stijgen. Je zorgt ervoor dat je auto’s mooi en aantrekkelijk opgesteld staan voor potentiële kopers. Verder leer je jouw klanten gericht advies geven over de prijs, kilometerstanden en bouwjaar, en speel je zo meteen in op hun wensen. Dankzij deze opleiding blijf je bovendien op de hoogte van de laatste nieuwe technieken en tendensen!

Lessenverloop

De opleiding Autohandelaar bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Autohandelaar vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 515.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent en het gebruik van de lokalen.

Examen en diploma

Je legt het examen af bij de Centrale Examencommissie in Brussel. Het examengeld betaal je rechtstreeks aan de Centrale Examencommissie. Dit is enkel een theoretisch examen. Wanneer je minstens 50% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkende vestingsattest Autohandelaar binnen de twee weken via de post. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

515.00 euro

 • Examengericht
 • Erkend diploma
 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Je eigen zaak starten
 • Fiscale en sociale regelgeving
 • Commercieel en financieel beleid
 • Reglementering voor technische keuring
 • Carrosserie
 • Veiligheid en gereedschappen
 • Onderhoud en verkoop
 • Administratie

Wat je zal kunnen:

 • De nodige administratieve en technische vaardigheden van een autoverkoper helemaal onder de knie hebben
 • Zien doet kopen en jij kan auto's aantrekkelijk opstellen voor potentiële kopers
 • Klanten perfect kunnen adviseren en zo inspelen op hun wensen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik met het vestigingsattest Autohandelaar Z-platen aanvragen?

Ja, dit is inderdaad mogelijk.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Autohandelaar is een zgn. gereglementeerd beroep. Wil je als werknemer aan de slag? Dan leg je de laatste les examen af aan onze school. Met het behaalde diploma kan je in dienstverband starten. Wil je als zelfstandige in dit beroep starten? Dan leg je examen af bij de Centrale Examencommi ...ssie van de overheid, waarna je het erkende vestigingsattest ontvangt. Onze cursus vormt hierop de perfecte voorbereiding, je moet geen bijkomende zaken studeren. Om als zelfstandige te starten heb je ook een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je het snelst via onze opleiding Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Autohandelaar?

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofi ...el automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Autohandelaar?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Autohandelaar inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ge ...makkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Autohandelaar waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Autohandelaar. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en < ...a href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
AutohandelaarDin28/11/201706/03/2018Hasselt18u30 - 21u30
AutohandelaarDon30/11/201701/03/2018Gent18u30 - 21u30
AutohandelaarWoe14/02/201816/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30
AutohandelaarMaa05/03/201811/06/2018Mechelen18u30 - 21u30
AutohandelaarDin20/03/201826/06/2018Hasselt18u30 - 21u30
AutohandelaarDin20/03/201826/06/2018Gent18u30 - 21u30
AutohandelaarDin27/03/201803/07/2018Turnhout18u30 - 21u30
AutohandelaarWoe18/04/201804/07/2018Aalst18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!