Cursus

Iedereen voelt zich wel eens verlegen of onzeker. Je gaat naar een feestje waar je niemand kent, je moet een presentatie geven of je baas vraagt om een dossier toe te lichten. Maar die situaties kunnen zo overheersend zijn dat ze verlammend werken en je veel interessante kansen mist. Wil jij sterker in je schoenen staan en die onzekerheid de kop indrukken? Dan is deze assertiviteitstraining echt iets voor jou! Tijdens deze cursus leer je in de eerste plaats hoe je moet opkomen voor jezelf. Maar je krijgt ook een gezonde portie assertiviteit mee om in alle omstandigheden op een positieve manier over te komen, probleemloos je mening te geven en conflicten aan te pakken.

Ga je de uitdaging aan? Schrijf je dan snel in voor deze behulpzame opleiding.

assertiviteit zelfvertrouwen, grenzen stellen, zelfzekerheid, opkomen voor jezelf, assertiviteitstraining, zelfinzicht, weerbaarheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Assertiviteitstraining voor meer Zelfvertrouwen bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Assertiviteitstraining voor meer Zelfvertrouwen vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 236.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Een theoretisch examen kan bestaan uit open vragen en multiple choice vragen over de leerstof.

Een praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Assertiviteitstraining voor meer Zelfvertrouwen. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

236.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is assertiviteit: het theoretische kader
 • De basis van assertief gedrag
 • Hoe assertief ben jij?
 • Grenzen stellen: hoe doe je dat?
 • Assertief in communicatie
 • Omgaan met kritiek en feedback
 • Technieken om je assertiever te gedragen
 • Assertief zijn op het werk
 • Assertief zijn tegenover familie, vrienden en kennissen
 • Assertief zijn tegenover vreemden

Wat je zal kunnen:

 • Sterker in je schoenen staan en grenzen stellen
 • Je leert assertief zijn op alle vlakken: zowel op het werk, tegenover vrienden en familie als vreemden sta jij je mannetje en kom je op voor jezelf
 • Op een constructieve manier leren omgaan met kritiek zonder je zelfvertrouwen te laten aantasten

assertiviteit zelfvertrouwen, grenzen stellen, zelfzekerheid, opkomen voor jezelf, assertiviteitstraining, zelfinzicht, weerbaarheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

Het doel van deze cursus is het aanleren van een assertievere houding. Dit wordt geoefend door middel van oefeningen en rollenspellen tijdens de les. Je zal na de cursus een attest ontvangen op basis van aanwezigheden.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Assertiviteitstraining?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te nemen. 

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven ...een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Assertiviteitstraining voor meer Zelfvertrouwen?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Assertiviteitstraining voor meer Zelfvertrouwen inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raad ...plegen. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Assertiviteitstraining voor meer Zelfvertrouwen waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Assertiviteitstraining voor meer Zelfvertrouwen. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder .... Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Assertiviteitstraining voor meer ZelfvertrouwenDon26/10/201723/11/2017Gent18u30 - 21u30
Assertiviteitstraining voor meer ZelfvertrouwenMaa15/01/201819/02/2018Brugge18u30 - 21u30
Assertiviteitstraining voor meer ZelfvertrouwenZon18/02/201818/03/2018Hasselt10u00 - 13u00
Assertiviteitstraining voor meer ZelfvertrouwenDin20/02/201820/03/2018Aalst18u30 - 21u30
Assertiviteitstraining voor meer ZelfvertrouwenZat05/05/201802/06/2018Antwerpen10u00 - 13u00
Assertiviteitstraining voor meer ZelfvertrouwenDon10/05/201807/06/2018Gent18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!