Cursus

Ben je gefascineerd door natuurlijke geneeskunde? Wil je graag alles te weten komen over de boeiende wereld van de Aromatherapie? Wil je graag starten als zelfstandig Aromatherapeut? Dan is deze unieke opleiding Aromatherapie volledig op jouw lijf geschreven!

Planten bevatten belangrijke eigenschappen die je kan gebruiken om dagelijkse kwaaltjes te verlichten. De werkzame stoffen worden uit de plant gedestilleerd en gebruikt in essentiële oliën die kunnen helpen bij hoofdpijn, rusteloosheid enzovoort. Je kan ze ook gebruiken bij bijvoorbeeld een massage, in bad of door verstuiving.

Tijdens deze holistische behandeling wordt er dus gewerkt met de genezende eigenschappen van planten en kruiden. Dankzij deze opleiding leer je alles over deze eeuwenoude methodes die doorheen de jaren steeds verder werden verfijnd. Deze natuurlijke ingrediënten zijn ook erg in trek bij verzorgings- en schoonheidsproducten.

aromatherapie, aromatherapeut, etherische essentiële oliën, bloemwater, planten kruiden, aromatische planten, alternatieve behandeling, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Aromatherapie bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Aromatherapie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Aromatherapie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

290.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat zijn de belangrijkste pijlers van de aromatherapie?
 • Wat zijn de verschillende toepassingsgebieden van aromatherapie?
 • Waarom doet een aromatische massage zoveel deugd?
 • Hoe worden aroma’s gebruikt in de cosmeticawereld?
 • Hoe brengen aroma’s chakra’s en meridianen in balans?

Wat je zal kunnen:

 • Zelf essentiële oliën bereiden? Jij kan het!
 • Perfect gepersonaliseerde aromatische producten samenstellen (zalfjes, crèmes, badproducten, ...)
 • Je cliënten doen stralen door hen te helpen hun emotionele balans terug te vinden
 • Je kan de kracht van geuren toepassen.

aromatherapie, aromatherapeut, etherische essentiële oliën, bloemwater, planten kruiden, aromatische planten, alternatieve behandeling, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Aromatherapie. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- ...of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Aromatherapie?

Gelieve de eerste les schrijfgerief mee te brengen.

Je docent bespreekt in de eerste les welke extra materialen je nog nodig hebt.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor j ...e je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Aromatherapie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Aromatherapie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ge ...makkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Aromatherapie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Aromatherapie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en < ...a href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
AromatherapieMaa20/11/201718/12/2017Hasselt18u30 - 21u30
AromatherapieDin21/11/201719/12/2017Gent18u30 - 21u30
AromatherapieWoe22/11/201720/12/2017Antwerpen18u30 - 21u30
AromatherapieMaa12/02/201820/04/2018Brugge18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!