Cursus

Wil je graag alles te weten komen over het menselijk lichaam? Ben je gefascineerd door cosmetische producten en zou je graag weten uit welke stoffen ze bestaan en hoe ze samengesteld zijn? Dan is deze opleiding Anatomie en Cosmetologie ongetwijfeld iets voor jou. Bovendien doe je al de theoretische kennis op die je nodig hebt om te starten als Schoonheidsspecialiste!

Tijdens deze opleiding kom je in de eerste plaats alles te weten over de anatomie en fysiologie van het menselijke lichaam. Zo leer je alles over de huid en de verschillende afwijkingen en aandoeningen die kunnen voorkomen. Daarnaast leer je onder andere ook het skelet, de bloedsomloop en het hormonenstelstel kennen en komen de spieren en het zenuwstelsel volledig aan bod.

In het tweede deel van de opleiding maak je kennis met de diverse apparaten die gebruikt worden bij de verschillende behandelingen zoals de hydro-, helio- en elektrotherapie. Het laatste deel gaat tot slot in op de samenstelling van cosmetische producten en leert je alles over de verschillende werkstoffen en actieve bestanddelen.

Lessenverloop

De opleiding Anatomie en Cosmetologie bestaat uit 7 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Anatomie en Cosmetologie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretisch examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Anatomie en Cosmetologie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

299.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 7 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Celleer en weefsels
 • Huidafwijkingen en -aandoeningen
 • Het skelet
 • De spieren en zenuwstelsel
 • Samenstelling van cosmetica
 • Exipientia
 • Toxicologische aspecten in cosmetica

Wat je zal kunnen:

 • Huidaandoeningen en -afwijkingen? Jij herkent ze én kan ze voorkomen
 • Vlot werken met de diverse apparaten voor hydro-, helio- en elektrotherapie
 • De anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam kent geen geheimen meer voor je

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Wanneer start de volgende opleiding Anatomie en Cosmetologie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Anatomie en Cosmetologie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak he ...t jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Anatomie en Cosmetologie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Anatomie en Cosmetologie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemak ...kelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Wanneer en waar leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Anatomie en cosmetologie. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Anatomie en Cosmetologie?

Je brengt schrijfgerief mee naar de les.
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou wi ...llen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Anatomie en CosmetologieZat28/10/201709/12/2017Hasselt10u00 - 13u00
Anatomie en CosmetologieMaa06/11/201718/12/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Anatomie en CosmetologieWoe22/11/201717/01/2018Hasselt18u30 - 21u30
Anatomie en CosmetologieZat10/02/201824/03/2018Gent10u00 - 13u00
Anatomie en CosmetologieDin06/03/201817/04/2018Hasselt18u30 - 21u30
Anatomie en CosmetologieZat10/03/201821/04/2018Antwerpen10u00 - 13u00
Anatomie en CosmetologieDon15/03/201826/04/2018Gent18u30 - 21u30
Anatomie en CosmetologieDin10/04/201822/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Anatomie en CosmetologieDon12/04/201824/05/2018Hasselt09u00 - 12u00
Anatomie en CosmetologieWoe25/04/201806/06/2018Brugge18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!