Cursus

OPLEIDING

Alternatief Voedingsdeskundige

Wil jij...

 1. jezelf onderdompelen in de wereld van superfoods, paleodiëten en nog zoveel meer
 2. mensen voedingsadvies geven en hen begeleiden naar een gezonder en gelukkiger leven
 3. meer evenwicht brengen in je eigen eetpatroon of dat van je klanten
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. een waardevol diploma behalen waarmee je onmiddellijk aan de slag gaat

Voedingsconsulent, een beroep met toekomst!

Eieren zijn slecht voor je cholesterol! Eieren zijn goed voor je hart! Wat is het nu? Vandaag is gezond eten de ultieme hype. Dankzij sociale media en het internet waant iedereen zich meteen een expert, maar hoe zit het nu echt met al die hippe diëten?

In deze cursus leer jij niet enkel over de energiebehoefte van je lichaam, maar ook over de voedingsstoffen die hiertoe bijdragen. Eens je dat onder de knie hebt, kan je kijken naar een heel menu van verschillende diëten. Vegetarisme en veganisme, raw food en het paleodieet? Ze komen allemaal uitgebreid aan bod!

Doorheen de cursus vind je overigens veel lekkere receptjes terug, alsook handige tips en oefeningen. Deze helpen jou en je potentiële cliënten op weg naar een gezond en gelukkig leven!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

voeding, voedingsadvies, gezond eten, afslanken, Macronutriënten, Vegetarisme,Veganisme, Macrobiotische voeding, Raw food,voedselzandloper, combinatiedieet, Pascale Naessens, Bloedgroependieet, Paleo-dieet, Smoothies, Suikervrije voeding, Detox, Superfood

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Consulent in alternatieve voeding
 • Gezondheidscoach
 • Medewerker in een gezondheidswinkel

Vaardigheden en skills

 • Professionele voedingsschema's opstellen rond alternatieve voeding inclusief lekkere recepten en handige kooktips
 • Allerlei gezondheidsproblemen verlichten en oplossen aan de hand van alternatieve voeding
 • Je cliënten volledig in balans, gezond en vol energie door het leven laten gaan
 • Weten hoe je een succesvolle zaak als deskundig alternatief voedingsexpert uitbouwt
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Energie halen uit voeding
 • Aerobe versus anaerobe verbranding
 • Macronutriënten en vocht
 • Vegetarisme vs Veganisme: hoe en wat
 • Macrobiotische voeding
 • Raw food, wat is dat?
 • De voedselzandloper
 • Verschillende diëten uitgelegd: het combinatiedieet (Pascale Naessens), bloedgroependieet, Paleo-dieet, etc.
 • Smoothies, detox en superfoods
 • Suikervrije, glutenvrije,... voeding

voeding, voedingsadvies, gezond eten, afslanken, Macronutriënten, Vegetarisme,Veganisme, Macrobiotische voeding, Raw food,voedselzandloper, combinatiedieet, Pascale Naessens, Bloedgroependieet, Paleo-dieet, Smoothies, Suikervrije voeding, Detox, Superfood

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Alternatief Voedingsdeskundige

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Alternatief Voedingsdeskundige. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Neem deze oefeningen zeker eens door samen met je persoonlijke docent. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Alternatief Voedingsdeskundige af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Alternatief Voedingsdeskundige. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een topdocent met een gezonde obsessie voor super foods die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Neem deze oefeningen zeker eens door samen met je persoonlijke docent. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Alternatief Voedingsdeskundige een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een gezondheidswinkel of een afslankingsconsulent in jouw buurt, bespreek je opleiding en vraag naar leuke stagemogelijkheden. Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je op de werkvloer ook nieuwe mensen kennen. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een prachtige carrière als Voedingsconsulent.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Alternatief Voedingsdeskundige. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Voedingsconsulent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

voeding, voedingsadvies, gezond eten, afslanken, Macronutriënten, Vegetarisme,Veganisme, Macrobiotische voeding, Raw food,voedselzandloper, combinatiedieet, Pascale Naessens, Bloedgroependieet, Paleo-dieet, Smoothies, Suikervrije voeding, Detox, Superfood

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Alternatief Voedingsdeskundige maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een volleerd voedingsexpert, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om de juiste fundamenten te leggen als alternatief voedingsdeskundige!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
voeding, voedingsadvies, gezond eten, afslanken, Macronutriënten, Vegetarisme,Veganisme, Macrobiotische voeding, Raw food,voedselzandloper, combinatiedieet, Pascale Naessens, Bloedgroependieet, Paleo-dieet, Smoothies, Suikervrije voeding, Detox, Superfood
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Alternatief Voedingsdeskundige

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS