Cursus

Lessenverloop

De opleiding Alternatief Therapeut bestaat uit 26 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Alternatief Therapeut vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1100.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Alternatief Therapeut. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

1100.00 euro

  • All-in cursusgeld
  • Erkend diploma
  • Duur: 26 lessen
  • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

Wat je zal kunnen:

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Alternatieve Therapie. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in ... hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Alternatieve Therapie?

...

Deze opleiding bestaat uit verschillende modules. De module Natuurlijke Geneeswijzen start om 18u30 en eindigt om 21u30. Voor deze module heb je enkel schrijfgerief nodig. De module Energetisch Consulent start om 18u30 en eindigt om 21u30. Voor deze module heb je enkel schrijfgerief nodig. De module Bachbloesemtherapie start om 18u30 en eindigt om 21u30. Voor deze module heb je enkel schrijfgerief nodig. De module Aromatherapie start om 18u en eindigt om 22u. Gelieve de eerste les schrijfgerief, een voetbadje, handdoek, theetas en lepeltje mee, zeefje of filtertje, gedroogde kruiden, (bv brandnetel of heermoes) schoteltje om je tas af te dekken, keukenzout, en alle etherische oliën welke je reeds in huis hebt mee te brengen. In de daaropvolgende lessen heb je volgende materialen nodig: ongeveer 200ml plantenolie (mag altijd meer zijn) of verschillende plantenoliën. een emulgator vh merk mulsifan. Dit is vaak moeilijk te vinden, dus je mag ook op zoek gaan naar een andere emulgator, houd er rekening mee olie in water oplossing alsook water in olie oplossing. Bij sommige betere merken van de etherische oliën vind je alsook in hun gamma een emulgator terug. deze zijn ook super verschillende etherische oliën naar keuze mee te brengen. lege potjes/ flesjes (tip, in de action vind je vaak leuke en goedkope ) neutrale creme (50ml of meer) hydrolaat naar keuze(= bv.rozenwater) (100ml of meer) watjes/tissue/ compres of gastendoekjes gedroogde kruiden (bv st janskruid, of salie) tip: heb je deze in je tuin, knip ze af en hang ze al met een touwtje te drogen op weegschaaltje bijenwas (100gr, of meer) een soort boter, zoals bv. coconut boter 10gr of meer cetylalcohol (dit kan je vinden bij de apotheek) grof zout bv Himalaya zout (200gr of meer)

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Alternatief Therapeut?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Alternatief Therapeut inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het j ...ezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Alternatief Therapeut waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Alternatief Therapeut. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkel ...ijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!