Cursus

Ben jij gek op make-up en wil je graag jezelf of anderen op een professionele manier leren opmaken? Wil je starten als erkend MUA/Visagist en een carrière starten in deze bruisende wereld? Dan is de professionele opleiding Allround Visagie exact waar jij naar op zoek bent!

Deze lessenreeks bestaat uit 3 modules waarin je van A tot Z het volledige vak onder de knie krijgt: Basis Visagie, Visagie voor Gevorderden en Visagie Vervolmaking.  Je leert eerst de meest gebruikte visagietechnieken perfect in de vingers krijgen om tijdens de daarop volgende modules toe te spitsen op gespecialiseerde make-up zoals efficiënte camouflagetechnieken, hippe retrotechnieken en onvergetelijke bruidsmake-up. 

Tijdens de lessen zullen er regelmatig foto’s genomen worden van je creaties door een professionele fotograaf, zodat je na je opleiding al een stevige portfolio hebt. Daarnaast komt je ook alles te weten over de commerciële haalbaarheid (winst maken) van je toekomstige projecten en krijg je alle tips en tricks mee over het vinden van je eerste cliënten en het leven als zelfstandig MUA!

visagie, make-up, schminken, visagietechniek, make-uptechniek, visagist, maquillage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding MUA (Allround Visagie) bestaat uit 18 lessen. Elke les duurt 4 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding MUA (Allround Visagie) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1025.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma MUA (Allround Visagie) . Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor de opleiding {$course.CourseName} werd in samenwerking met jouw docent een pakket op maat samengesteld via Schoonheidshandel.

Praktische info

1025.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 18 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

MODULE 1: BASIS VISAGIE
 • Het belang van hygiëne
 • Product- en materiaalkennis
 • Reiniging gelaat en basis make-up
 • Kleurenleer, correctie- en camouflagetechnieken
 • Morfologie van het gelaat, ogen en lippen en corrigeren
 • Volledige avondmake-up
 • Bruidsmake-up en/of feestmake-up
MODULE 2: VISAGIE VOOR GEVORDERDEN
 • De perfecte Avondmake-up
 • De "Smokey-Eyes"-techniek
 • Verbluffende Catwalk-Make-Up en Photo-Make-Up
 • Make-Up voor de rijpere huid
 • Facecharts maken
 • Professionele High-Definition-Make-Up
 • Werken voor media, fashion, magazines, kranten, televisie,....
 • Een professionele portfolio uitbouwen
MODULE 3: VISAGIE VERVOLMAKING
 • Kleur- en schaduwspel (+ make-up voor zwart-witfoto's)
 • Efficiënte camouflagetechnieken
 • Hippe retrotechnieken
 • Onvergetelijke bruidsmake-up
 • Feest- en artistieke make-up 
 • Donkere en Aziatische huidtypes 
 • Commerciële haalbaarheid (winst maken) van je toekomstige projecten  
 • Tips en tricks over het vinden van je eerste cliënten
 • Het leven als zelfstandig MUA
 

Wat je zal kunnen:

 • Zowel jezelf als anderen doen stralen dankzij een professioneel aangebrachte make-up
 • Imponeren met professioneel aangebrachte "Smokey-Eyes", Catwalk-Make-Up, Photo-Make-Up en High-Definition-Make-Up 
 • Opdrachten perfect uitvoeren voor media, fashion, magazines, kranten, televisie,....
 • Toekomstige projecten kunnen uitdenken en kunnen bepalen of deze commerciëel aantrekkelijk zijn

visagie, make-up, schminken, visagietechniek, make-uptechniek, visagist, maquillage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik stage doen tijdens mijn opleiding Allround visagie?

Een stage maakt onderdeel uit van deze opleiding. Als je een stageplaats hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. 

Moet ik modellen meebrengen?

Ja, voor deze opleiding moet je voor sommige lessen een model meebrengen. Je docent zal je hier meer over vertellen bij aanvang van de cursus.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les van elke module leg je een examen af. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep w ...il starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Allround Visagie?

Naar de les neem je mee:

- Handdoek

- Kleenex

- Watjes

- Oorstokjes

- Démaquillant

- Hydraterende dagcrème

- Cursus

- Penselenset

- Penselen cleanser

Make-up Lessenplan ...

- Les 1: Materiaalkennis en aanbrengen van een volledige basismake-up Materiaal: penselen

- Les 2: Kleurenleer en verschillende camouflagetechnieken toepassen Materiaal: extra camouflagemateriaal

- Les 3: Morfologie van gelaat, ogen en lippen. Ooogvorm en lippen corrigeren

- Les 4: Werken met andere materialen, compacte fond de teint, crèmeblush, natte oogschaduw, vloeibare eyeliner, perfecte rode lippen etc. Materiaal: rode lippenstift, vloeibare eyeliner en waterspray

- Les 5: Bruidsmake-up, opwerken naar avond/feestmake-up Materiaal: foto’s bruidsmake-up/jurk, highlighter, ampoulle of primer, wit bovenstuk (indien foto)

- Les 6: Smokey eyes

- Les 7: Oudere huid en mannen (modellen meebrengen)

- Les 8: Fotomake-up, aanbrengen van valse wimpers, losse stukjes en volledige wimpers, werken aan hand van callsheet en met gelimiteerde tijd, zowel kleur als zwart-wit fotografie Materiaal: Valse wimpers (los en volledige) en wimperlijm

- Les 9: Face Chart Art en eigen make-up creëren aan hand van inspirerende foto’s Materiaal: foto’s van verschillende looks, tekenpapier of facechart en gom, transparante nagellak en fijn zwart stiftje.

- Les 10: Portfoliowerk, beautyshoot en fashionshoot

- Les 11: Spontane creativiteit, fantasie/ catwalkmake-up met vetschminktechnieken Materiaal: eerste evaluatie/begeleiding stageverslag

- Les 12: Retro make-up jaren 20 Materiaal: documentatie en volledige analyse make-up, haar, kledingstijl

- Les 13: Retro make-up jaren 50 Materiaal: documentatie en volledige analyse make-up, haar, kledingstijl

- Les 14: Retro make-up jaren 60 Materiaal: documentatie en volledige analyse make-up, haar, kledingstijl

- Les 15: Retro make-up jaren 80 Materiaal: documentatie en volledige analyse make-up, haar, kledingstijl

- Les 16: Aziatisch model, basistechnieken hairstyling, werken met krultang, verschillende krullen, vlechttechnieken. Materiaal: MODEL, haarmateriaal (lak, krultang, krulspelden, elastiekjes, verdeelkam, puntkam, ontwarborstel etc.)

- Les 17: Donker model, model zelf meebrengen, basistechnieken hairstyling, werken met stijltang en krullen leggen met stijltang Materiaal: MODEL, idem vorige les

- Les 18: Examen: technische proeven: vloeibare eyeliner, rode lippen, smokey eyes, theoretische vragen, thema make-up, zelfgekozen thema, look verdedigen aan de hand van een facechart.

 

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! 

Voor de opleiding Allround Visagie werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
 
Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding MUA (Allround Visagie) ?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen MUA (Allround Visagie) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het ... jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding MUA (Allround Visagie) waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding MUA (Allround Visagie) . Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakk ...elijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
MUA (Allround Visagie) Zat14/10/201703/03/2018Antwerpen14u00 - 18u00
MUA (Allround Visagie) Maa20/11/201702/04/2018Antwerpen18u00 - 22u00
MUA (Allround Visagie) Vrij26/01/201825/05/2018Antwerpen09u00 - 13u00
MUA (Allround Visagie) Zon28/01/201827/05/2018Hasselt10u00 - 14u00
MUA (Allround Visagie) Zon04/03/201801/07/2018Antwerpen10u00 - 14u00
MUA (Allround Visagie) Din06/03/201803/07/2018Hasselt09u00 - 13u00
MUA (Allround Visagie) Din13/03/201810/07/2018Gent18u00 - 22u00
MUA (Allround Visagie) Din10/04/201809/10/2018Hasselt18u00 - 22u00
MUA (Allround Visagie) Zon22/04/201807/10/2018Gent10u00 - 14u00
MUA (Allround Visagie) Woe02/05/201810/10/2018Antwerpen18u00 - 22u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!