Cursus

OPLEIDING

Afslankingsmassage

Wil jij...

 1. ontdekken hoe professionele massages tot gewichtsverlies kunnen leiden
 2. klanten op een natuurlijke manier helpen afvallen
 3. perfect weten hoe je probleemzones als buik, billen en benen aanpakt
 4. leren hoe je cellulitis en striemen behandelt
 5. meer klanten lokken met een uitgebreider aanbod aan massagebehandelingen

Afslankingsmasseur, een beroep met toekomst!

Overgewicht is een groot probleem. We worden overspoeld met kant-en-klare gerechten die te veel vetten, zout en suikerrijke middelen bevatten. Afslanken is vaak écht nodig, want zwaarlijvigheid kan leiden tot ziektes. Maar drastische en dure maatregelen kan je ook best vermijden. Een professionele afslankingsmassage is het ideale alternatief!

Tijdens deze cursus leer je massagetechnieken die helpen bij het afslanken en voor een volledige detoxificatie van het lichaam zorgen. Dat doe je in een aangepast lokaal met professionele massagetafels. Typische probleemzones zoals buik, billen en benen worden onder handen genomen en het afslankend effect is snel merkbaar.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  2 lessen

  3 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Afslankingsmassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent10/12/202017/12/202018u30 - 21u30Don
Hasselt18/12/202008/01/202118u30 - 21u30Vrij
Antwerpen27/01/202103/02/202118u30 - 21u30Woe
Gent27/01/202103/02/202118u30 - 21u30Woe
Antwerpen06/03/202113/03/202110u00 - 13u00Zat

PROGRAMMA

afslanken, afslanking, afslankingsmassage, sveltessa, opleiding, cursus, workshop, lessen, school

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig afslankingsmasseur
 • Werknemer in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Gezondheidsconsulent met specialisatie in afslankingsmassages

Vaardigheden en skills

 • Jij pakt typische probleemzones effectief aan.
 • Je zorgt voor een goede doorbloeding die het lichaam stimuleert.
 • Je ontgift het lichaam, zowel bij mannen als bij vrouwen.
 • Jij laat klanten ontspannen en vol zelfvertrouwen door het leven gaan.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Systemen van het menselijk lichaam
 • Het lymfestelsel
 • Lichaamsbeweging en -verhoudingen en overgewicht
 • Ontgifting van het lichaam
 • De massagegrepen
 • De probleemzones bij mannen en vrouwen
 • Wat zijn de verschillende stappen van een afslankingsmassage?
 • Hoe kan je cellulite en striemen tegengaan?
 • Welke factoren beïnvloeden je gewichtsschommelingen?
 • Met welke voeding verlies je het snelst en makkelijkst gewicht?

afslanken, afslanking, afslankingsmassage, sveltessa, opleiding, cursus, workshop, lessen, school

Onze Docenten

Paul Verhoeven

Wie Paul Verhoeven zegt, zegt ervaring; en omgekeerd. Vijfenveertig jaar geleden begon hij als jonge knaap als zelfstandig kinesitherapeut en bleef zich ondertussen bijscholen in nieuwe technieken. Halverwege de jaren negentig opende Paul ook nog eens een eigen fitnesszaak en een saunacentrum waar relaxmassages centraal stonden.

Inmiddels is hij zelf een autoriteit op vlak van massagetherapie, sportmassage en lymfedrainage. Hij kent het menselijk lichaam letterlijk langs binnen en buiten en geeft zijn kennis met veel passie voor het vak door aan onze cursisten.

"De nadruk ligt hier op actief, want ik kan het moeilijk laten om mensen te masseren," zegt Paul. "Het geeft hen voldoening en mezelf nog meer. Voorlopig denk ik dus nog niet aan stoppen."

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Afslankingsmassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Diëten, afslanken, vermageren,… Veel mensen proberen het, maar hebben het gevoel dat ze amper resultaat boeken. Dankzij deze opleiding schiet jij die mensen te hulp! Met behulp van professionele afslankingsmassages zorg jij ervoor dat ze het resultaat van hun inspanningen wel zien. Mensen opnieuw goed in hun vel doen voelen? En dat 100% natuurlijk, zonder ingrepen? Dat is echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren masseur, legt de leerstof stap voor stap uit.
Helpen afslankingsmassages om kilo´s te verliezen?
Afslankingsmassages ondersteunen het vermageringsproces op verschillende manieren. Ten eerste stimuleren ze de afvoer van vocht en afvalstoffen. Ten tweede zorgen ze voor een betere spijsvertering. Ten slotte verdrijven ze stress, waardoor emotionele eetbuien tot het verleden behoren. Afslankingsmassages op zich leiden natuurlijk niet tot het verlies van kilo´s.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Afslankingsmassage bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de intensieve praktijklessen leer je alle kneepjes van het vak. In het overzicht met de startdata van de opleiding Afslankingsmassage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je brengt een badjas en drie grote badhanddoeken mee naar de les. Wij zorgen voor massageolie.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen klanten verderhelpen? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle massageproducten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om in de les en thuis mee te oefenen. Elk pakket kan je na je opleiding gebruiken in je eigen salon. Het is een uitstekende investering in jouw toekomst!

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. De lessen zitten boordevol praktijkoefeningen!

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Afslankingsmassage. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Afslankingsmasseur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

afslanken, afslanking, afslankingsmassage, sveltessa, opleiding, cursus, workshop, lessen, school

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor jouw opleiding Afslankingsmassage betaal je slechts 139.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een docent met pakken ervaring, het gebruik van de lokalen en het het praktijkexamen op het einde van je cursus.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
afslanken, afslanking, afslankingsmassage, sveltessa, opleiding, cursus, workshop, lessen, school
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS