Cursus

Elke hobbyfotograaf zou moeten kunnen werken met Lightroom. Dit is een programma met ontzettend veel mogelijkheden. Je kan de software het beste omschrijven als een fotodatabank gecombineerd met een bewerkingsprogramma. Hiermee kan je dus je foto’s digitaal gaan bewerken én opslaan in je databank.

Het handige hieraan is dat je meteen categoriëen en tags kan toekennen aan je foto’s. Zo kan je ze overzichtelijk bewaren per thema en achteraf snel terug vinden. Een echte must voor iedere fotograaf.

lightoom, fotobewerking, fotografie, fotografieprogramma, afbeeldingsbeheerprogramma, afbeeldingsbewerkingsoftware, fotobeheer, fotograaf, software, fotocollectie, fotobewerkingsprogramma, fotostudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Adobe Lightroom bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Adobe Lightroom vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 264.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Adobe Lightroom. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

264.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • De gereedschapskist uitgelegd: welke tools zijn er?
 • Leer foto’s importeren in een catalogus
 • Hoe pas ik de belichting op een correcte manier aan?
 • Maak virtuele kopieën van je werk
 • Hoe kan ik de juiste kleurtemperatuur toepassen?
 • Wat is leescorrectie en hoe verwijder ik chromatische aberratie?
 • Welke shortcuts kan ik gebruiken?

Wat je zal kunnen:

 • Perfect gebruik kunnen maken van de functionaliteiten van Lightroom, zowel voor wat betreft opslagmogelijkheden als fotobewerkingsmogelijkheden
 • Shortcuts leren gebruiken om nog efficiënter te kunnen werken

lightoom, fotobewerking, fotografie, fotografieprogramma, afbeeldingsbeheerprogramma, afbeeldingsbewerkingsoftware, fotobeheer, fotograaf, software, fotocollectie, fotobewerkingsprogramma, fotostudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Lightroom. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of b ...ijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Lightroom?

Tijdens deze cursus maak je gebruik van je eigen laptop. Het programma Adobe Lightroom dien je vooraf te installeren op je laptop. 

Tips: voorzie een volle baterij, lader en eventueel stekkerdoos om het snoer van je lader te verlengen.

Maak het jezelf gemakkelijk en ...
href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Adobe Lightroom?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Adobe Lightroom inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ...gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Adobe Lightroom waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Adobe Lightroom. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ... meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Adobe LightroomVrij20/10/201717/11/2017Hasselt18u30 - 21u30
Adobe LightroomWoe08/11/201706/12/2017Gent18u30 - 21u30
Adobe LightroomMaa20/11/201718/12/2017Leuven18u30 - 21u30
Adobe LightroomZat09/12/201720/01/2018Antwerpen14u00 - 17u00
Adobe LightroomWoe07/03/201804/04/2018Hasselt18u30 - 21u30
Adobe LightroomMaa19/03/201816/04/2018Gent18u30 - 21u30
Adobe LightroomDin17/04/201822/05/2018Aalst18u30 - 21u30
Adobe LightroomDon19/04/201817/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Adobe LightroomDin16/10/201820/11/2018Turnhout18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!