Cursus

Ben je sociaal en resultaatgericht? Dan ben jij een geknipte accountmanager! Een contract tussen bedrijf en klant is namelijk meer dan een handtekening op papier. Als accountmanager vorm jij de schakel tussen de twee en ga je op zoek naar de beste win-winsituatie voor je onderneming en haar cliënten. Een fantastisch job met veel uitdagingen!

Onder leiding van een ervaren verkoper gaan we in de cursus dieper in op de verschillende fases van een overtuigend verkoopgesprek. Maar deze opleiding gaat ook een stuk verder. Je leert niet alleen hoe je een opdracht binnenhaalt maar ook je je klanten tevreden houdt en op welke manieren je reclame kan gebruiken. Op korte tijd school je jezelf tot een bekwame accountmanager die onmiddellijk aan de slag kan!

accountmanager, accountmanagement, verkoper, sales manager, vertegenwoordiger, verkooptechnieken, verkoop, sales, commerciële vaardigheden, acquisitie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Accountmanagement bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Accountmanagement vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 396.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Een praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Accountmanagement. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

396.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 8 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat zijn de kenmerken van een ideale verkoper
 • De vijf fasen van elk verkoopgesprek
 • Een professionele offerte opmaken
 • Omgaan met verschillende soorten klanten
 • Omgaan met klachten en conflicten
 • Een netwerk uitbouwen en onderhouden
 • Promoties en reclametechnieken
 • Verkopen aan professionele inkopers
 • Professioneel vergaderen, telefoneren en presenteren
 • Het belang van lichaamstaal, mimiek en gepaste kleding

Wat je zal kunnen:

 • Nieuwe klanten vinden en je klantenbestand pijlsnel doen groeien. Voor jou is het een job waar je met veel passie aan werkt.
 • Een succesvol en commercieel verkoopgesprek voeren? Jij weet perfect wat je moet zeggen om die ene klant binnen te halen!
 • Je doet meer dan alleen maar verkopen. Relaties met je klanten onderhouden is even belangrijk.
 • Je werkt perfect samen met je klanten. Je gaat op zoek naar de beste voorstellen voor zowel hen als je bedrijf.
 • Een promotie op maat voorstellen, een vraag beantwoorden, eens even polsen of alles ok is,... Je klanten horen graag van je!

accountmanager, accountmanagement, verkoper, sales manager, vertegenwoordiger, verkooptechnieken, verkoop, sales, commerciële vaardigheden, acquisitie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

Je examen vindt de laatste dag van je opleiding plaats. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Zo kan je onmiddellijk starten als werknemer. Wil je een eigen zaak opstarten? Volg dan ook de lessen Bed ...rijfsbeheer bij ons.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Accountmanagement?

Het cursusboek ontvang je bij de start van de eerste les. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te nemen. 

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk student ...enprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Accountmanagement?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Accountmanagement inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-conta ...ctpersoon.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Accountmanagement waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Accountmanagement. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je ...eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
AccountmanagementDon19/10/201721/12/2017Hasselt18u30 - 21u30
AccountmanagementMaa04/12/201705/02/2018Gent18u30 - 21u30
AccountmanagementMaa05/02/201816/04/2018Mechelen18u30 - 21u30
AccountmanagementWoe07/02/201818/04/2018Antwerpen18u30 - 21u30
AccountmanagementDin20/03/201829/05/2018Hasselt18u30 - 21u30
AccountmanagementMaa16/04/201811/06/2018Gent18u30 - 21u30
AccountmanagementDin17/04/201812/06/2018Turnhout18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!