Opleiding Tuinontwerp

avondonderwijs tuinontwerper groepslessen tuindesigner volwassenenonderwijs tuinontwerper avondschool tuinontwerper

Praktische info

Schrijf je in

cursus tuinontwerper tuinontwerper, tuindesign, tuinaanleg, tuinarchitect, tuinplan, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding tuindesigner

cursus tuinontwerper opleiding tuinontwerper 0 0

Leer een tuin ontwerpen in 12 lessen

Een prachtige tuin is een mooie uitbreiding van je huis. Het ontwerp is een belangrijke fase in het aanleggen van de perfecte tuin. Iedere tuin, hoe klein of hoe groot ook, verdient een origineel ontwerp dat rekening houdt met de grootte en de omgeving van de tuin.

In deze opleiding wordt naast het esthetische ontwerp ook veel aandacht besteed aan de praktische kant. Waar laat je waterleiding en elektriciteit lopen, moet er afvoer voorzien worden, enzovoort. Na het volgen van de cursus tuinontwerp ben jij een echte expert.

Beroep met toekomst

De opleiding tuindesigner aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als tuinontwerper. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig tuinontwerper, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding tuindesigner!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding tuindesigner is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma tuinontwerper binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 12 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?

Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?

Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?

Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding tuinontwerper wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Tuinontwerper 19/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Tuinontwerper 08/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Tuinontwerper 16/03/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Tuinontwerper 20/03/2018 Gent 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 520.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 52 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 468 euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties:

Schrijf je in

avondschool tuindesigner cursus tuinontwerper opleiding Natuur, milieu en wetenschappen 0 0
Erkenningen tuindesigner

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Copywriter Vacature

Gezocht: Copywriter – e-mailmarketeer

Schoonheidsschool-Centrum voor Avondonderwijs vzw, de belangrijkste verstrekker voor beroepsonderwijs in Vlaanderen & Nederland, biedt een ruime keuze van meer dan …

Lp Azomer

Optimaal voorbereid jouw carrière starten?

Wil jij dit najaar een nieuwe carrière starten, en bereid je je graag tot in de puntjes voor? Dan hebben wij een schitterend voorstel voor jou: als je je vóór 15 juli inschrijft voor een klassikale les aan onze school, krijg je nu al jouw cursusboek gratis toegestuurd. Op die manier haal jij dus het maximale uit jouw zomer!

Vacature Reisagent

Maak jezelf onmisbaar op je werk

Medewerkers voegen waarde toe aan een organisatie en zijn daarom onmisbaar. Maar ben jij ook onmisbaar? Er zijn een aantal …

Page 1 of 1912345»10...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen
Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!