Opleiding Onderhoudstechnicus

avondonderwijs onderhoudstechnicus groepslessen onderhoudstechnicus volwassenenonderwijs onderhoudstechnicus avondschool onderhoudstechnicus

Praktische info

Schrijf je in

cursus onderhoudstechnicus cursus onderhoudstechnicus, cursus technicus, technisch onderhoud, onderhoudstechnicus, leer technische installaties onderhouden, technische installaties opleiding onderhoudstechnicus

cursus onderhoudstechnicus opleiding Onderhoudstechnicus

Word Onderhoudstechnicus in 12 weken

Werk je graag met je handen en hou je van techniek? Wil je graag machines leren onderhouden? Kies dan zeker voor de opleiding Onderhoudstechnicus. In een reeks groepslessen ontdek je wat er allemaal komt kijken bij een beroep als professionele onderhoudstechnicus.

Als onderhoudstechnicus zal jij instaan voor de goede werking van elektromechanische installaties. In deze opleiding leer hoe zulke machines in elkaar steken, en hoe jij deze kan installeren, onderhouden en herstellen. Hoe werkt een elektrische motor en hoe sluit je deze aan? Hoe installeer je een beveiligingssysteem? Hoe lokaliseer je een defect en hoe bepaal je de juiste technische oplossing? Leer het allemaal in de opleiding Onderhoudstechnicus.

Naast concepten als frequentieregelaars, hydraulische onderdelen en signaliseringsapparatuur, besteden we heel wat aandacht aan veiligheid. Het is dan ook uitermate belangrijk om vertrouwd te zijn met de veiligheidsaspecten van dit beroep, alvorens aan de slag te gaan. Dat laatste zal geen enkel probleem zijn: jouw gekozen beroep is namelijk een knelpuntberoep – heel wat bedrijven zitten bijgevolg op jou te wachten!

Beroep met toekomst

De opleiding onderhoudstechnicus aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als Onderhoudstechnicus. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op de theorie. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig Onderhoudstechnicus, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding onderhoudstechnicus!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding onderhoudstechnicus is ideaal voor wie dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma Onderhoudstechnicus binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 12 lessen van 3 uren.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?

Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?

Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?

Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding onderhoudstechnicus wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

De laatste les leg je een examen af. Dit examen is theoretisch waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Onderhoudstechnicus 15/03/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Onderhoudstechnicus 20/03/2018 Gent 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 560.00 euro.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 56 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 504 euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties:

Schrijf je in

avondschool onderhoudstechnicus cursus Onderhoudstechnicus opleiding Bouw en techniek
Erkenningen onderhoudstechnicus

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Copywriter Vacature

Gezocht: Copywriter – e-mailmarketeer

Schoonheidsschool-Centrum voor Avondonderwijs vzw, de belangrijkste verstrekker voor beroepsonderwijs in Vlaanderen & Nederland, biedt een ruime keuze van meer dan …

Lp Azomer

Optimaal voorbereid jouw carrière starten?

Wil jij dit najaar een nieuwe carrière starten, en bereid je je graag tot in de puntjes voor? Dan hebben wij een schitterend voorstel voor jou: als je je vóór 15 juli inschrijft voor een klassikale les aan onze school, krijg je nu al jouw cursusboek gratis toegestuurd. Op die manier haal jij dus het maximale uit jouw zomer!

Vacature Reisagent

Maak jezelf onmisbaar op je werk

Medewerkers voegen waarde toe aan een organisatie en zijn daarom onmisbaar. Maar ben jij ook onmisbaar? Er zijn een aantal …

Page 1 of 1712345»10...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!