Cursus Jurken Maken

Deze module wordt niet meer apart georganiseerd. Klik hier om de herwerkte opleidingen Mode & Kleding Maken te bekijken.

Praktische info

Schrijf je in

cursus modeontwerper: jurken maken naaien, naailes, hemd maken, kleding maken, stikken, ontwerp hemd, kleermaker, patroonontwerp, stikken, naaicursus, kledingontwerp, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding modeontwerper

cursus modeontwerper: jurken maken opleiding kleermaker Hobby en vrije tijd

Leer zelf prachtige jurken maken!

Ben jij een creatieve duizendpoot met oog voor stof? Verlies je de tijd uit het oog wanneer je bezig bent met kleedjes en schud je graag eens een cocktailjurkje uit je mouw? Of ben je gefascineerd door lange, stijlvolle garderobes en het design van galajurken? Dan is deze opleiding jurk maken een kolfje naar jouw hand! Van long sleeve tot strapless, jurken van alle soorten en maten komen aan bod.

Een jurk is iets van alle tijden en modes. Van de stijlvolle, lange gewaden in de 19de eeuw tot de hippe, peperdure jurken van het hedendaagse Hollywood, elke stijl kent zijn eigen plaats. Tijdens je opleiding verwerf je de belangrijkste technieken van een jurkenmaker: je krijgt inzicht in de structuur van een jurk, je leert omgaan met verschillende stoffen en kleurencombinaties en je zet je eigen creatieve gedachten om naar een tastbaar, innovatief geheel. Deze praktijkgerichte opleiding motiveert je om een explosie van ideeën om te toveren tot pronkende garderobestukken.

Geen enkel jurkje of ontwerp heeft nog geheimen voor je. Leg je eigen stijl in creaties voor jezelf of geliefden en laat je originaliteit de vrije loop. Met deze cursus kan je zowel professioneel als recreatief aan de slag als jurkenmaker.

Beroep met toekomst

De opleiding modeontwerper aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als kleermaker. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig kleermaker, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding modeontwerper!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding modeontwerper is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma kleermaker binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?

Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?

Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?

Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding modeontwerper: jurken maken wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

Gedurende deze opleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Wanneer je ook over een diploma bedrijfsbeheer beschikt, kan je aan de slag als zelfstandige of zelfstandige in bijberoep. Ook voor wie in dienstverband werkt, is dit een mooie aanvulling van je kennis en ervaring.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 29 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 261 euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties:

Schrijf je in

avondschool modeontwerper cursus kleermaker opleiding Style en fashion Hobby en vrije tijd
Erkenningen modeontwerper

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Copywriter Vacature

Gezocht: Copywriter – e-mailmarketeer

Schoonheidsschool-Centrum voor Avondonderwijs vzw, de belangrijkste verstrekker voor beroepsonderwijs in Vlaanderen & Nederland, biedt een ruime keuze van meer dan …

Lp Azomer

Optimaal voorbereid jouw carrière starten?

Wil jij dit najaar een nieuwe carrière starten, en bereid je je graag tot in de puntjes voor? Dan hebben wij een schitterend voorstel voor jou: als je je vóór 15 juli inschrijft voor een klassikale les aan onze school, krijg je nu al jouw cursusboek gratis toegestuurd. Op die manier haal jij dus het maximale uit jouw zomer!

Wijnproeven Sommelier

Spaanse wijnen populairder dan Franse: proef jij het verschil?

Opschudding in de wijnwereld: voor het eerst zijn de Spaanse wijnen immers populairder dan hun Franse tegenhangers. Zo blijkt dat …

Page 1 of 2212345»1020...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!