Cursus Herborist (Kruidengeneeskunde)

avondonderwijs herborist groepslessen kruidengeneeskunde volwassenenonderwijs herborist avondschool herborist

Praktische info

Schrijf je in

cursus herborist herborist, kruidengeneeskunde, fytotherapie, kruidengeneesmiddelen, alternatieve geneeswijzen, plantaardig, botanicals, natuugeneeswijze, kruidenextracten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding kruidengeneeskunde

cursus herborist opleiding herborist 0 0

cursus herborist groepslessen kruidenleer opleiding avondonderwijs

Word herborist in 10 weken

De natuur is al duizenden jaren een bron voor heilzame middelen en producten geweest voor de mens. Het is pas de laatste eeuw dat de farmaceutische industrie is opgekomen met synthetisch gegenereerde geneesmiddelen. Toch grijpen veel mensen de laatste jaren terug naar echt natuurlijke geneesmiddelen die rechtstreeks afkomstig zijn van kruiden en planten.

In deze cursus leer je de genezende kracht van planten en kruiden. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke planten je kan gebruiken bij welke klachten. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan het veilig toepassen van deze kruidenkunde.

Verschillende stromingen binnen herborist zullen aan bod komen. Zo zal je meer te weten komen over aromatherapie, fytotherapie, homeopathie en bachbloesemtherapie. Elke techniek heeft zijn eigen kenmerken en toepassingsgebieden. Je docent zal je er graag alles over uitleggen tijdens de lessen.

Beroep met toekomst

De opleiding herborist aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als herborist. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. We vragen je een kleine investering te doen in enkele basismaterialen (dit zit niet in de cursusprijs inbegrepen). Deze materialen zul je gebruiken tijdens de les en vormen een goede basis voor je verdere praktijk.

Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig herborist, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding kruidengeneeskunde!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding kruidengeneeskunde is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma herborist binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 10 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?

Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?

Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?

Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding herborist wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Herborist 13/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Herborist 19/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Herborist 23/04/2018 Gent 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 495.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 49.5 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 445.5 euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties:

Schrijf je in

avondschool kruidengeneeskunde cursus herborist opleiding Alternatieve therapieën 0 0
Erkenningen kruidengeneeskunde

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Copywriter Vacature

Gezocht: Copywriter – e-mailmarketeer

Schoonheidsschool-Centrum voor Avondonderwijs vzw, de belangrijkste verstrekker voor beroepsonderwijs in Vlaanderen & Nederland, biedt een ruime keuze van meer dan …

Lp Azomer

Optimaal voorbereid jouw carrière starten?

Wil jij dit najaar een nieuwe carrière starten, en bereid je je graag tot in de puntjes voor? Dan hebben wij een schitterend voorstel voor jou: als je je vóór 15 juli inschrijft voor een klassikale les aan onze school, krijg je nu al jouw cursusboek gratis toegestuurd. Op die manier haal jij dus het maximale uit jouw zomer!

Vacature Reisagent

Maak jezelf onmisbaar op je werk

Medewerkers voegen waarde toe aan een organisatie en zijn daarom onmisbaar. Maar ben jij ook onmisbaar? Er zijn een aantal …

Page 1 of 1812345»10...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons
Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!