Opleiding Bierproeven

avondonderwijs biersommelier groepslessen bierproeven volwassenenonderwijs biersommelier avondschool biersommelier

Praktische info

Schrijf je in

cursus biersommelier bierproeven, biersommelier, bierkenner, bier, bierdegustatie, horecaopleiding, zytholoog, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding bierproeven

cursus biersommelier opleiding Biersommelier Voeding en gezondheid Hobby en vrije tijd

Word Biersommelier in 5 weken

Jaar na jaar worden onze Belgische bieren steevast verkozen tot de beste ter wereld. Bovendien heeft ook de restaurantsector de laatste jaren de gastronomische kwaliteiten van het bier ontdekt en word je steeds vaker verrast door boeiende spijs en drank combinaties.

Dankzij deze opleiding kan je nu ook zelf als bierproever of biersommelier aan de slag. Zo degusteer, proef en serveer je zelf verschillende bieren. Je leert de factoren die de kwaliteit van een bier bepalen en je zal in staat zijn om een professioneel degustatieformulier in te vullen.

Verder leer je ook kleuren, geuren en smaken te herkennen, combineren en omschrijven. Je docent legt je ook alles uit over het brouwen, bottelen en correct bewaren van bier. Elk biersoort heeft immers, net als wijn, een aparte bewaarmethode die heel wat invloed heeft op de smaak.

Beroep met toekomst

Deze opleiding is volledig op maat van iedereen die zich graag op persoonlijk of professioneel vlak wil verdiepen in de boeiende wereld van het bier. Met jouw diploma op zak kan je dan ook een heleboel verschillende richtingen uit. Ben je een levensgenieter die graag op ‘trappistenweekend’ gaat? Heb je een eigen restaurant en wil je je klanten laten kennismaken met deze nieuwe tak van de gastronomie? Of ben je een sommelier of kelner die zijn kennis wilt uitbreiden? Dan is deze opleiding perfect voor jou!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding bierproeven is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma Biersommelier binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?

Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?

Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?

Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding biersommelier wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

De laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Wanneer je geslaagd bent voor beide onderdelen, krijg je het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Bierproeven 19/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Bierproeven 17/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Bierproeven 05/05/2018 Hasselt 14u00 – 17u00
Bierproeven 16/05/2018 Gent 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 29 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 261 euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties:

Schrijf je in

avondschool bierproeven cursus Biersommelier opleiding Horeca en kleinhandel Voeding en gezondheid Hobby en vrije tijd
Erkenningen bierproeven

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Copywriter Vacature

Gezocht: Copywriter – e-mailmarketeer

Schoonheidsschool-Centrum voor Avondonderwijs vzw, de belangrijkste verstrekker voor beroepsonderwijs in Vlaanderen & Nederland, biedt een ruime keuze van meer dan …

Lp Azomer

Optimaal voorbereid jouw carrière starten?

Wil jij dit najaar een nieuwe carrière starten, en bereid je je graag tot in de puntjes voor? Dan hebben wij een schitterend voorstel voor jou: als je je vóór 15 juli inschrijft voor een klassikale les aan onze school, krijg je nu al jouw cursusboek gratis toegestuurd. Op die manier haal jij dus het maximale uit jouw zomer!

Wijnproeven Sommelier

Spaanse wijnen populairder dan Franse: proef jij het verschil?

Opschudding in de wijnwereld: voor het eerst zijn de Spaanse wijnen immers populairder dan hun Franse tegenhangers. Zo blijkt dat …

Page 1 of 2512345»1020...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!