Nieuws

Personal Organizer Opleiding Avondonderwijs

Maak van organiseren je talent én job

Al jaren vormen de thema’s organisatie, time-management en motivatie een leidraad voor talrijke self-help handboeken en programma’s. Net zoals de nieuwste trend van het minimalisme en de KonMari-techniek, gebaseerd op het gelijknamige boek, sporen ze je aan om je leven in eigen handen te nemen en het uiterste te halen uit je prestaties, je belevingen en je tijd. Zo ervaar je een optimale voldoening uit je verwezenlijkingen en heb je meer tijd om zonder schuldgevoel of zorgen volop te genieten van je leven.

Zowel op het werk als privé streven we er dagelijks naar het uiterste uit onszelf te halen en ons leven tot in de puntjes te schikken in de hoop die voldoening op het einde van de dag, de week of het leven binnen te halen. Niet iedereen is echter van nature een organisatietalent – wat die vele self-help boeken verklaart – en niet iedereen vindt blijvend de motivatie om deze intentie vol te houden. Sterker nog, sommigen laten dit liever aan iemand anders over.

Of je nu in het bezit bent van een passie voor orde en een organisatietalent, of je wilt dit graag aanleren, de cursus Professional Organizer aan het Centrum voor Avondonderwijs zorgt ervoor dat jouw agenda altijd on point is, je leven structuur heeft en jouw klanten immens geholpen zijn met de hulp die jij hen hebt aangeboden.

gespiegelde vrouw met pc

Tijdens de opleiding gaan we niet enkel dieper in op de verschillende organisatietechnieken die er bestaan, we bespreken deze uitvoerig zodat je ze kan toepassen zowel online als offline in real life. Om te starten met organisatie, moet je eerst de noodzakelijke dingen selecteren uit de overbodige. Het heeft immers geen nut om de voorwerpen die je niet nodig hebt, toch een plaats te laten innemen – wat bovendien zorgt voor een minder efficiënt overzicht op de zaken. En laat dat nu juist één van de doelen zijn waar we naar streven, (meer) efficiëntie.

organiseren

Daarom gaan we in de cursus dieper in op het organiseren van die zaken die standaard een probleem vormen in het dagelijkse leven, zowel privé als op het werk. Zo worden die stapels papieren weggewerkt en gesorteerd, heb je een duidelijk en gestructureerd systeem op je computer dat je boekhouding en administratie ondersteund en zijn al die verborgen en duistere hoekjes waar chaos heerst eindelijk onder handen genomen.

Daarbij komt ook nog aan bod: het opleggen van prioriteiten voor jezelf en verschillende motivatie- en concentratietechnieken voor een gerichte aanpak en een blijvend streven naar succes.

Onder andere uitstelgedrag wordt hierbij sterk aangepakt waardoor je je focus niet verliest en op het einde van de taak in het algemeen niet enkel sneller klaar bent, maar dus ook meer tijd overhoudt om andere dingen te doen. En mét dat gevoel dat je iets bereikt hebt, geniet je daar zoveel meer van.

Je agenda maak je voor een groot deel zelf. Door middel van discipline en een realistische doelstelling is er geen taak die je niet tot een goed einde kan brengen. En met behulp van een aantal online hulpmiddelen die je praktisch assisteren bij de zaak, heb je een overzicht van je verrichte taken en je overgebleven to-do-lijstje.

organised agenda

Al deze technieken kan je bovendien niet alleen op jezelf toepassen, maar je kan er ook je eigen zaak mee opstarten als professional organizer. Daarmee help je mensen en bedrijven die problemen ondervinden een organisatiesysteem opstarten en leer je hen op hun beurt hoe ze hun leven op orde kunnen stellen – wat jou als opruimcoach én persoon bovendien nóg meer voldoening geeft.

Schrijf je in voor de opleiding Professional Organizer en neem je eigen zaak en leven in handen voor topprestaties op elk gebied. Kijk snel hieronder en ontdek wanneer de eerstvolgende lessenreeks bij jou in de buurt van start gaat!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Professional Organizer 14/10/2017 Antwerpen 14u00 – 17u00
Professional Organizer 20/11/2017 Brugge 18u30 – 21u30
Professional Organizer 14/01/2018 Hasselt 14u00 – 17u00
Professional Organizer 25/01/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Professional Organizer 01/02/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Professional Organizer 08/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Professional Organizer 20/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Professional Organizer 24/03/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Professional Organizer 16/04/2018 Brugge 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!