Studeer voordelig met hulp van een loopbaanbegeleider

Loopbaanbegeleiding

Wie de ideale job te pakken heeft, gaat elke dag met plezier werken. Je haalt er voldoening uit, je bent geïnteresseerd, je kan al je kennis en competenties optimaal inzetten en je hebt écht het gevoel dat jouw werk ertoe doet. Kortom, een beroep dat je op het lijf geschreven is!

Kies jij voor een carrièreswitch? Waag de sprong en start nu met jouw opleiding.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van jouw doelen? Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou. Je krijgt een persoonlijke coach toegewezen die met jou bekijkt wat je sterktes en verbeterpunten zijn. Samen ga je op zoek naar de mogelijkheden om alles uit je carrière te halen.

➤ Hoe werkt het?

Een loopbaanbegeleider ondersteunt jou bij het maken van carrièrebeslissingen. Op maat van jouw noden en wensen stel je samen met je loopbaanbegeleider een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Dit plan vormt de basis van de coaching. Stap voor stap versterkt dit plan jouw positie op de arbeidsmarkt. Zo bereik jij je carrièredoel!

Resultaat van de coaching? Jij hebt een duidelijker beeld van jouw professionele toekomst. Je weet welke richting je uit wil. Je gaat voluit voor een job waar je plezier aan beleeft en voldoening van krijgt. Je vindt een aangename balans tussen werk en privé. Je laat je talenten voor 100% renderen!

➤ Waar volg ik loopbaanbegeleiding?

Centrum voor Avondonderwijs Werkt nauw samen met een aantal ervaren loopbaanbegeleiders en loopbaancentra. Allen uiterst zorgvuldig geselecteerd. We werken namelijk enkel samen met ervaren coaches die hun begeleiding perfect afstemmen op jouw persoonlijk profiel, op je individuele noden en je wensen. Ze reiken ideeën en tips aan waar je actief mee aan de slag gaat. Ze raden opleidingen aan die jou meteen vooruit helpen. Ze vertalen jouw dromen in concrete plannen. Kortom: ze geven jouw professionele toekomst vorm!

Al onze partners zijn erkend in het kader van loopbaanbegeleiding. Dit betekent dat je er kan betalen met loopbaancheques van de Vlaamse overheid. Via die cheques betaal je zelf maar een klein deel van de begeleiding. De overheid sponsort de rest!

➤ Heb ik recht op loopbaancheques?

Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je aan vier voorwaarden voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt op dit moment als werknemer of zelfstandige (voltijds of deeltijds)
  • Je bent in de afgelopen twee jaar minstens een jaar aan de slag geweest
  • Je hebt de afgelopen zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd

Met loopbaancheques kan je enkel terecht bij een erkend opleidingscentrum en volg je loopbaanbegeleiding in het Nederlands.

➤ Hoe kom ik aan loopbaancheques?

Je bestelt loopbaancheques via de website van VDAB of via het nummer 0800 30 700. Je kan kiezen voor vier of acht uur loopbaanbegeleiding. Wil je vier uur coaching? Bestel dan één cheque van vier uur. Wil je liever acht uur coaching? Bestel dan eerst één loopbaancheque, volg vier uur coaching en bestel daarna pas de tweede cheque.

Elke cheque kost 550 euro. Jij betaalt maar 40 euro. De overheid betaalt de rest. Dat is dus een korting van maar liefst 510 euro!

Onze partners: