Nieuws

Time Management Plannen Agenda Beheren Centrum Voor Avondonderwijs 1

Hoe ga je verstandig om met tijd?

Wil jij straks het nieuwe jaar geordend en efficiënt beginnen? Heb je behoefte aan een overzichtelijke agenda om het nieuwe jaar stressvrij te starten? Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw ‘time management’?

Een goede time management zorgt voor minder stress op het werk (en daardoor minder stress thuis). Door je tijd goed in te delen kun je het werk efficiënter en zorgvuldiger uitvoeren. Dit verbetert de kwaliteit. Ook jouw collega’s zullen het veel aangenamer vinden om met jou samen te werken.

Maar hoe doe je dat: tijd managen? Het belangrijkste is dat je prioriteiten stelt en een planning maakt. Hierbij moet je goed letten op de haalbaarheid van de planning. Hij moet realistisch zijn. Daarnaast moet je doelgericht te werk gaan. Wat wil je bereiken? Ga dat vervolgens ook daadwerkelijk doen!

Zet op een rijtje welke taken je die dag moet uitvoeren. Bepaal welke taak prioriteit heeft en welke minder. Maak hier een concreet to-do lijstje van. Op het internet zijn allerlei handige online tools te vinden die jou hierbij kunnen helpen. Vaak kun je deze via je laptop, tablet en telefoon beheren zodat je op elk moment van de dag toegang hebt.

Misschien is de volgende methode niet voor iedereen weggelegd, maar het is zeker de moeite waard om eens te proberen. De pareto-methode komt van een Italiaanse econoom. Hij zegt dat 80% van het resultaat voortkomt uit 20% van het werk. Die laatste 20% van het resultaat komt dus voort uit 80% van je tijd. Het is natuurlijk afhankelijk van je werk, maar soms volstaat het om niet alles 100% perfect af te leveren. 80% is dan goed genoeg. Dit bespaart veel tijd.

Uitstelgedrag en afleiding zijn vaak de grootste valkuilen. Begin daarom meteen met de klus waar je het meest tegenop ziet. Dan is de maar gedaan en kun je hem afstrepen op je to-do lijst. Als het een hele grote taak is kun je hem beter in kleinere taken verdelen. Zo kun je je focussen op een specifiek onderdeel en ben je minder snel afgeleid.

In de cursus Time Management van Centrum voor Avondonderwijs leer je hoe je zowel binnen je professionele als in je privé leven efficiënt met tijd om kan gaan. Je leert eenvoudige technieken om je tijd beter in te delen. Zo leer je hoe je alle taken en afspraken kan uitvoeren op een kortere tijd. Zo zal je op het einde van de dag meer tijd over houden voor jezelf.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!