Nieuws

Shutterstock 144891205

Het geheim achter productieve werkdagen

Google geeft het  goede voorbeeld

Economen aan de universiteit van Warwick besluiten dat gelukkige werknemers hun tempo van nature opdrijven zonder de kwaliteit te schaden. Het geheim achter goedgezinde, en productieve collega’s schuilt volgens de onderzoekers in de kwaliteitsvolle omkadering die de werkgever zou moeten voorzien. De economen zien in het bedrijf Google een goed voorbeeld. In dit bedrijf krijgen werkgevers bijvoorbeeld gratis voeding, glijbanen tussen verdiepingen, gratis pendeldiensten mét wifi naar het werk, sportfaciliteiten en pods voor powernaps.

opleiding google sketchup 3d basisvaardigheden groepslessen grafische vormgever digitaal tekenprogramma cursus volwassenenonderwijs

Blijdschap

Tijdens het onderzoek, gepubliceerd in de Journal of Labor Economics, werden verschillende experimenten uitgevoerd bij meer dan 700 werknemers. Zo kreeg een groep vrijwilligers bijvoorbeeld een komedie te zien of werden ze getrakteerd op gratis chocolade, drinken en fruit. De anderen moesten dan weer praten over negatieve gebeurtenissen in de familie. Hiermee werd nagegaan of blijdschap al dan niet een impact heeft op de productiviteit.

Productiever

“De drijvende kracht lijkt toch te zijn dat gelukkige werknemers hun tijd efficiënter gebruiken en het werktempo opkrikken zonder in te boeten aan kwaliteit“, stelt dokter Daniel Sgroi. Bedrijven hoeven dus niet te vrezen dat sleutelen aan het welzijn op de werkvloer slechts een hype is. “We bieden het bewijs dat blijdschap mensen écht productiever maakt. Hetzelfde patroon komt terug in alle experimenten”, klinkt het verder.

Streefdoel

Volgens het onderzoeksteam moeten alle soorten werkgevers dan ook streven naar een emotioneel gezonde werkomgeving voor iedereen. Google doet dienst als uithangbordje omdat het al veel geïnvesteerd heeft in de ondersteuning en tevredenheid van hun werknemers. Het werpt echt zijn vruchten af, bij Google steeg de productiviteit met 37 %, luidt het besluit.

Schrijf je nu in voor de workshop bedrijfscoaching

Ontdek hoe je deze principes in de praktijk kunt brengen in onze workshop bedrijfscoaching. Hieronder vind je de startdatum. Inschrijven doe je via de knop ‘schrijf je nu in’.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Bedrijfscoach 10/01/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Bedrijfscoach 18/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Bedrijfscoach 04/09/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!