Nieuws

Nieuwsbrief Tuinontwerp Opleiding1

Geniet met volle teugen van je zomerse tuin dankzij deze tips!

Met dit mooie zomerweer breng je veel tijd buiten door en wordt je tuin al gauw je tweede huis. Net zoals je huiskamer kan je je tuin echter helemaal naar jouw smaak aankleden en volledig personaliseren! Op die manier haal je dubbel genot uit je tuin én de zomer.

Toch moet je bij het ontwerpen van je zomerse tuin ook rekening houden met een aantal zaken. Zo is de zon het sterkst in de zomer en wisselen licht en schaduw elkaar intensiever af. Door de soms extreme warmte moet je dan ook goed opletten dat je planten en bloemen niet gaan uitdrogen.

Speel met kleur en vorm

Een zomerse tuin barst van de kleuren en geuren. Als je er daarbij voor kiest om enkele zomerbloeiers in een pot of schaal te planten, dan kan je zelf bepalen waar je net extra kleur aanbrengt. Bovendien zorgen niet enkel de bloemen voor wat extra sfeer maar heb je ook de keuze uit een heleboel verschillende soorten potten en schalen die jouw planten en bloemen helemaal tot hun recht laten komen!

Maar voor welke bloemen kies je uiteindelijk? Probeer zo veel mogelijk te spelen met de kleuren. Hou je bijvoorbeeld meer van blauwe tinten dan kun je kiezen voor de Hortensia, de Ereprijs (Veronica), Ridderspoor (Delphinium) of Salvia guaranitica. Ben je eerder verkocht aan gele, warmere tinten dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld Zonnehoed (Rudbeckia) of Meisjesogen (Coreopsis). Het leuke aan veel van deze bloemen is dat ze ook prima snijbloemen geven. Zo tover je zonder problemen een prachtig boeket uit je eigen tuin en fleur je meteen je huis mee op!

Extra zorg

Planten hebben veel water nodig, vooral als het warm is. Pas gezette planten hebben zelfs extra water nodig maar gelukkig zijn er tal van manieren om je tuin van de nodige verkoeling te voorzien. In de eerste plaats is het belangrijk dat je niet meer water geeft dan nodig. Daarnaast heeft het ook geen zin om je planten en bloemen overdag water te geven want een deel van het water verdampt dan door de zon. ’s Morgens vroeg of ’s avonds laat zijn dan ook de beste momenten.

Verder geef je best vooral de wortels van de plant water, deze hebben het immers hard nodig! De bladeren zelf hebben geen water nodig. Om wat zuiniger met water om te gaan kan je er ook voor kiezen om regenwater op te vangen in een regenton. Een mooie en stijlvolle regenton geeft al gauw een extra touch aan je tuin!

Door goed voor je bloemen en planten te zorgen geef je ze een extra boost en krijgen ze meer uitstraling. Je doet er ook verstandig aan om uitgebloeide bloemen af te knippen. Op deze manier wordt er geen energie verspilt aan uitgebloeide bloemen. Als bloemen bovendien in bloei komen, kunnen ze wat zwaarder worden. Je kan dan best voor een extra steuntje zorgen zodat ze niet ombuigen. Door de juiste stevigheid te bieden, met bijvoorbeeld een klein stokje bamboe, oogt de tuin veel voller, gezonder en verzorgder.

Tot slot verdient ook het gras natuurlijk de nodige aandacht! In warme, droge periodes kan het gras namelijk wat droog en bruinig worden. Dit kan je niet enkel voorkomen door tijdig het gras lichtjes te sproeien maar ook door het gras wat langer te houden. Zo’n zes centimeter is perfect. Het belangrijkste van allemaal is echter dat je zeker niet vergeet om even rustig te gaan zitten en volledig tot rust te komen!

Wil jij ook graag genieten van een prachtige en fleurige tuin? Dan zijn onze opleidingen tuinontwerp en florist ongetwijfeld iets voor jou. Download gauw een gratis proefhoofdstuk en schrijf je vandaag nog in! Voor je het weet geniet je van een heerlijke verfrissing in jouw kleurrijke tuin.

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!