Nieuws

Sagrada Familia E1405691817877

Fotogeniek Europa

Het is vakantie en dan nemen we allemaal ons fototoestel mee als we de deur uitgaan. We hebben graag allemaal enkele herinneringen aan onze trip, is het nu een uitstap dichtbij of een vakantie in het buitenland. Foto’s doen je thuis opnieuw even wegdromen.
Zo kan je New York niet verlaten zonder een foto van het Vrijheidsstandbeeld. Een trip naar Rome of Parijs is niet compleet zonder enkele selfies aan het Colosseum of de Eifeltoren.

Eifeltoren
olomon Guggenheim Museum is one of the world's finest collection of modern and contemporary art in New York City.

Europese hotspots

Europa domineert de top 20 van meest gefotografeerde plaatsen ter wereld. Dat blijkt uit de kaart van Sightsmap. De interactieve ‘heatmap’ brengt de meest gefotografeerde plekken op aarde in kaart. De data haalt de pagina op van Panoramio, een site van Google met foto’s van over de hele wereld, gelinkt aan de juiste locatie.
Europese hotspots vinden we onder meer in Spanje en Italië. Wie heeft er nu nog geen kiekje genomen van de Sagrada Família in Barcelona of van de Spaanse Trappen in Rome. De Tower Bridge in Londen volgt pas op de vijftiende plaats in de lijst. Verder is ook Oost-Europa met Praag en Boedapest vertegenwoordigd in de top 20.

The Big Apple

Europa mag dan wel oververtegenwoordigd zijn, de meest fotogenieke bestemming is nog altijd New York. De hotspot bij uitstek is het Guggenheim Museum, ontworpen door architect Frank Lloyd Wright. Andere trekpleisters zijn het Vrijheidsstandbeeld en de vele wolkenkrabbers. Behalve New York, halen andere locaties in de Verenigde Staten de top 20 niet. Las Vegas volgt slechts op de 26ste plaats.

Fotografie

Ben jij ook gefascineerd door fotografie en mag het voor jou wat meer zijn dan een gewoon vakantiekiekje? Met onze opleiding Allround digitale fotografie leren wij je de kneepjes van het vak in vijf specialisatiemodules, waaronder studiofotografie, natuurfotografie en portretfotografie. Tijdens de lessen wordt er vooral aandacht besteed aan de praktijk. In dertig lessen stomen wij je klaar tot een professioneel fotograaf met een erkend diploma. Zo kan jij die mooie plekjes op aarde mee op de kaart zetten!

Bronnen: De Morgen, Daily Mail UK

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Digitale Fotografie (Allround) 24/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Digitale Fotografie (Allround) 05/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Digitale Fotografie (Allround) 20/02/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Digitale Fotografie (Allround) 22/02/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Digitale Fotografie (Allround) 04/09/2018 Turnhout 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!