Nieuws

Socialmedia

Dit zijn dé social media trends voor jouw bedrijf

Het internet is een essentieel deel van ons dagelijks leven. Vandaag de dag spenderen meer dan twee miljard mensen tijd op sociale media en dat aantal stijgt jaarlijks met 25 procent. Bedrijven moeten daar dan ook zoveel mogelijk op inspelen door zelf online een belangrijke pion te worden.

Informatie en diensten zijn tegenwoordig een muisklik verwijderd en ook de klantenservice speelt zich hoofdzakelijk af via de computer. Het belang van een sterk en zichtbaar social mediaprofiel is dus niet te onderschatten, het fungeert zowaar als het visitekaartje van je onderneming.

Niet alleen op Google, maar ook bij Facebook, Twitter en Youtube is het belangrijk dat jouw bedrijf bovenaan in het rijtje staat. Daarbij is de stem van de klant minstens even belangrijk als de reclame die je zelf maakt: 88 procent van de consumenten bekijkt eerst recensies of commentaren van medeconsumenten vooraleer ze zich een product of dienst aanschaffen. Hoe langer hoe meer baseren ze zich daarvoor op de Facebookranking of de meest bekeken Youtubefilmpjes als doorslaggevende factor voor hun keuze. Geef je klanten dus de kans hun mening te uiten.

Multimediaposts worden vaker bekeken en gedeeld dan geschreven artikels. Door middel van infographics, leuke foto’s of boeiende filmpjes sta jij dichter bij je doelpubliek. Hoe meer visuele content, hoe beter. Pinterest en Instagram zijn de leiders op vlak van foto’s en toffe tekstjes.

Er zijn natuurlijk de advertenties op de gekende sites, maar je kan je ook tot een persoonlijker platform richten. Zo zou je bijvoorbeeld een samenwerking met een blogger of vlogger kunnen aangaan. Deze mensen zijn professioneel én ze weten als geen ander wat de klant wil. Hun eerlijke en persoonlijke mening wordt dan ook gegarandeerd gewaardeerd.

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar één ding is duidelijk: een bedrijf dat vooruit wil, investeert in zijn online imago. Om je daarbij te helpen, is er onze cursus Social Media Management. Ervaren docenten tonen je alles over de verschillende kanalen en hun voordelen. Tijdens deze opleiding kom je te weten welke strategie voor jou het meest succesvol is en hoe je het resultaat van je werk bij kan houden. Je leert er zelfs bij over SEO en hoe je met behulp van links en tags meer bezoekers op jouw pagina krijgt.

De cursus Social Media Management bestaat uit vijf sessies van drie uur. Die lesmomenten zijn vooral gericht op de praktijk, zodat je meteen klaar bent om aan de slag te gaan met wat je hebt geleerd. Aan het einde van de opleiding leg je examen af in de vorm van enkele open- en meerkeuzevragen en een praktijkoefening. Geslaagd? Dan ontvang je jouw erkend diploma en kan je als expert aan de slag op het werkveld. Met dit getuigschrift ben je zeker van een succesvolle carrière als Social Media Manager.

Deze lessen zijn geschikt voor iedereen die iets wil bijleren over social media binnen de bedrijfswereld en bieden dé oplossing voor iedere sector en voorkeur. Interesse? Klik hier voor meer informatie of download een gratis proefhoofdstuk. We verwelkomen je graag op onze cursus! Bekijk hieronder wanneer je kan starten en schrijf je meteen in!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Social Media Marketing 31/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Social Media Marketing 08/02/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Social Media Marketing 27/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Social Media Marketing 14/05/2018 Gent 18u30 – 21u30
Social Media Marketing 13/06/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Social Media Marketing 06/09/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Social Media Marketing 05/11/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Social Media Marketing 05/11/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Social Media Marketing 06/11/2018 Mechelen 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!