cpHomeBreadcrumb / Sport /Sport- en Eventmanager

Sport- en Eventmanager

 • Diploma
 • cpGroupCourseType
 • 27 cpLessons cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • Centrum voor Avondonderwijs
 • cpEducationTypeProfessional
€1374
payInTerms

Sport- en Eventmanager, start in de eventsector en zet sport in de kijker

Ben je creatief, ondernemend, flexibel én gebeten door sport? Dan ben jij een geboren Sport- en Eventmanager!

Tijdens deze uitgebreide lessenreeks leer je hoe jij een sportvereniging succes doet boeken over de hele lijn. Je doet de nodige managementskills op om een vereniging efficiënt te besturen, je krijgt een duidelijker beeld van sporteconomie en je weet hoe je de financiën van een sportclub beheert. Daarnaast leer je allerlei fantastische sportevenementen organiseren. Een grote atletiekwedstrijd, een benefietmatch of een lokaal clubtoernooi? Jij weet van aanpakken en leidt ze allemaal in goede banen.

En toch, een evenement heeft publiek nodig zoals een sportclub leden nodig heeft. Gelukkig weet jij na de lessen over sportmarketing hoe je een vereniging promoot en hoe je het grote publiek opwarmt om langs te komen op je evenement. Ook als je de werking van je eigen sportvereniging naar een hoger niveau wil tillen, is dit de geknipte opleiding voor jou.

I've missed more than 9000 shots in my career. I've lost almost 300 games. 26 times, I've been trusted to take the game-winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.

Michael Jordan
cpWouldYou
 • knallende sportevenementen van A tot Z in goede banen leiden
 • sportverenigingen ondersteunen in hun dagelijkse werking
 • geniale marketingstrategieën uitwerken voor sportclubs of -evenementen
 • een leuke job scoren in de sport- en evenementensector
 • je eigen sportvereniging naar een hoger niveau tillen
Sport- en Eventmanager
 • Diploma
 • cpGroupCourseType
 • 27 cpLessons cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • cpEducationTypeProfessional
 • €1374
 • payInTerms
cpProgram Sport- en Eventmanager

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundGroupModalBody

Eventmanager
10 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Eventmanager

Droom jij ervan een festival als Tomorrowland mee te organiseren? Of ben je liever de drijvende kracht achter een modeshow of sportwedstrijd? Dan ben jij de man/vrouw waarop de evenementenwereld zit te wachten. Als eventmanager spreek je je organisatieskills aan om een feest, congres of bijeenkomst in perfecte banen te leiden. Jouw creativiteit en oog voor detail zijn daarbij van essentieel belang.

Je leert doelstellingen vastleggen en je netwerk uitbreiden. Je kan een communicatieplan opstellen en een draaiboek opmaken. Uiteraard kom je ook te weten hoe je je evenement winstgevend maakt. Na deze opleiding ben je klaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Goed nieuws: evenementen zijn nog steeds een booming business en er is veel vraag naar organisatorisch talent!

allroundModuleSavings

cpShowMoreButton
Sportmanager
12 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Sportmanager

Wil je graag op een professionele manier te werk gaan binnen je sportvereniging? Wil je leren hoe je een sportclub managet? Dan is de groepscursus Sportmanager zeker iets voor jou. Hiermee leer je alles over onder andere communicatie, financieel beleid, juridische aspecten en marketingtechnieken.

De sportwereld is een groeiende economische sector! Er wordt meer en meer beroep gedaan op sportmanagers voor het organiseren van sportevenementen en het leiden van sportorganisaties. Werken in de sportwereld is uitdagend, veelzijdig en elke dag anders.

Deze cursus geeft je concrete tips mee om als sportmanager te solliciteren en hoe je je eigen zaak start. Je staat optimaal voorbereid in de startblokken van je carrière als sportmanager!

allroundModuleSavings

cpShowMoreButton
Sportmarketing
5 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Sportmarketing

De sportmicrobe te pakken en zin om ze te verspreiden? Dan is de sportwereld op zoek naar jou!

Tijdens deze opleiding leer je welke marketingtechnieken je kan inzetten om sportevents onder de aandacht te brengen, hoe je naamsbekendheid werft voor een sportmerk en wat je moet doen om meer mensen aan het sporten te krijgen. Met een goede strategie bereik jij supporters, liefhebbers én sportievelingen. Je bestudeert de laatste nieuwe trends, houdt rekening met de concurrentie en je bent op de hoogte van gekende valkuilen in de marketing.

Aan de hand van een duidelijk afgebakende doelgroep stel jij een marketing- en sponsorplan op maat op waarmee je gegarandeerd zal scoren!

allroundModuleSavings

cpShowMoreButton
sport- en eventmanager
cpSkillsAndSkills
 • Je weet hoe je een sportclub of -vereniging efficiënt bestuurt
 • Je organiseert vlot allerlei evenementen en je stelt een overzichtelijk draaiboek op
 • Je zet een evenement of een sportclub in de kijker en trekt heel wat bezoekers of nieuwe leden aan
sport- en eventmanager
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig Sport- en Eventmanager
 • Bestuurslid van een sportvereniging
 • Medewerker bij een evenementenbureau

cpStartingDatesGroupCourse Sport- en Eventmanager

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons
Sport- en EventmanagerTuesday09-01-202419-11-2024Gent18:30 - 21:30subscribe-card
Sport- en EventmanagerTuesday16-01-202403-12-2024Leuven18:30 - 21:30subscribe-card

cpPracticalInfo

Je opleiding Sport- en Eventmanager bestaat uit 27 lessen. In het overzicht met de startdata van jouw opleiding Sport- en Eventmanager vind je per lessenreeks al je lesdagen terug.

cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Voor je opleiding Sport- en Eventmanager betaal je 1374.00 euro. In ruil krijg je les van een professioneel docent, het gebruik van de leslokalen en het examen op het einde van je opleiding. Alles voor een ideale start!

Sport- en Eventmanager
 • Diploma
 • cpGroupCourseType
 • 27 cpLessons cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • €1374
 • payInTerms

cpStartNewCarreer Sport- en Eventmanager. cpChooseQualityEducationWith Centrum voor Avondonderwijs.

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€360cpOnSubscribe
€280.98 beforeFirstLesson
€280.98 partPayStep
€280.98 partPayStep
€280.98 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Sport- en Eventmanager

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Koen M.
Koen M.

Graag wil ik mijn docent bedanken voor de boeiende lessenreeks. De vele praktijkvoorbeelden zorgden ervoor dat het geen saaie lessen werden.

Rik B.
Rik B.

Het cursusmateriaal is heel opbouwend opgesteld. Het interessantste gedeelte vond ik budgetten opstellen en draaiboeken maken. Dit zijn zaken die ik later echt ga kunnen toepassen.

Gitte T.
Gitte T.

De groepslessen zijn ideaal om nieuwe mensen te leren kennen en ideeën uit te wisselen. Ik heb dus veel geleerd van de docent maar ook van mijn medecursisten.

cpLiTestimonials

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0