Kinderverzorger, cpProfessionWithFuture

Heb je altijd al met kinderen willen werken? Hou je van verzorging, ben je speels maar neem je ook leiding wanneer nodig? Dan is de allround cursus kinderzorg jouw ding!

Met deze allround opleiding leer je kinderen op een warme en correcte manier begeleiden en verzorgen tijdens hun ontwikkeling. Kinderbegeleiding, -psychologie, -verzorging maar ook Levensreddend Handelen behoren allemaal tot jouw professionele takenpakket als kinderverzorger. Naast praktische verzorgingstechnieken leer je ook pedagogische en psychologische opvoedingstechnieken. Ten slotte kies je voor een specialisatie in HSP of ADHD begeleiding.

Je wordt dus klaargestoomd om kinderen in alle facetten van hun ontwikkelingsproces te ondersteunen.

Het vervullen van de voornaamste behoeften van kinderen is de grondslag van hun geluk en ontwikkeling.

Maria Montessori
cpWouldYou
  • baby’s en kleine kinderen ondersteunen in hun ontwikkelingsproces
  • jouw pedagogische en psychologische vaardigheden inzetten om kinderen te helpen
  • jouw loopbaan een positieve wending geven door te starten als Kinderverzorger
  • studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
Kinderverzorging Allround
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Afstandsonderwijs
cpCourseTypeHome
9-12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1490

cpProgram Kinderverzorging Allround

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundHomeModalBody

Kinderzorg Basis
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Kinderzorg Basis

De ontwikkeling van baby’s en kleine kinderen speelt zich af op twee niveaus: lichamelijk en mentaal. Het is dan ook belangrijk om bij de opvoeding en begeleiding van een kind aandacht te besteden aan lichaam én geest.

In deze opleiding leer jij ten eerste hoe je hoe je kinderen van verschillende leeftijden helpt om flink te groeien en hun lichaampje optimaal te ontwikkelen. Er is aandacht voor slaap, lichaamszorg en voeding. Ten tweede ontdek je hoe je de opvoeding afstemt op de unieke psychologische eigenschappen van elk kind. Daarvoor gebruiken we de theorieën van de beroemde Amerikaanse psycholoog Maslow.

Zo heb jij alles op zak om kinderen op een gepersonaliseerde manier te verzorgen, helemaal toegespitst op de individuele noden en behoeften.

allroundModuleSavings

readMore
Veiligheid & Hygiëne voor Kinderen
1-3 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Veiligheid & Hygiëne voor Kinderen

Jonge kinderen houden ervan om hun omgeving te ontdekken. Door te ravotten, te experimenteren, te proeven of te voelen leren ze de grote wereld rondom hen kennen. Het is dan ook belangrijk dat de omgeving waarin kindjes opgroeien veilig en hygiënisch is. Anders gezegd: zorg dragen voor kinderen betekent zorg dragen voor hun onmiddellijke omgeving.

Net daarom besteden we in deze cursus op verschillende vlakken aandacht aan veiligheid en hygiëne: van de woning, over de voeding, tot de kleding. Je focust ook op stimulerende activiteiten die het kind helpen om zich al spelend te ontwikkelen en op een spontane manier nieuwe dingen aan te leren. Jij maakt binnenkort van elke kamer of van elke woning een perfecte place to play!

allroundModuleSavings

readMore
EHBO bij kinderen
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: EHBO bij kinderen

Wil je alles leren over levensreddend handelen bij kinderen? Werk je in een crèche, kinderopvang of school en heb je je officiële attest nodig? Kies dan zeker voor deze praktijkgerichte thuiscursus.

Van thuis uit en op eigen tempo krijg je de verschillende aspecten van EHBO voor kinderen onder de knie: reanimatie, wondverzorging, hulp bij vergiftiging, allergie of brandwonden, enz.

Na deze cursus ben jij talrijke levensbedreigende situaties te baas en red je jonge leventjes.

allroundModuleSavings

readMore
Psychische Zorg
1-3 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Psychische Zorg

Elk kind is anders. Persoonlijkheid, karakter, temperament,… Allemaal hebben ze een invloed op hoe baby’s en kleine kinderen zich ontwikkelen. Allemaal spelen ze een rol bij de opvoeding van het kind.

In deze opleiding leer jij hoe je de opvoeding of begeleiding afstemt op de unieke psychologische eigenschappen van elk kind. Daarvoor gebruiken we de theorieën van de beroemde Amerikaanse psycholoog Maslow. Je verdiept je ook in problematisch of afwijkend gedrag, denk maar aan agressie of eetstoornissen. Ten slotte komen mentale en lichamelijke beperkingen aan bod. Zo heb jij alles op zak om kinderen op een gepersonaliseerde manier te benaderen, helemaal toegespitst op de individuele noden en behoeften.

allroundModuleSavings

readMore
Hooggevoeligheid Omgaan Met
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Hooggevoeligheid Omgaan Met

Wie hooggevoelig is, krijgt elk moment van de dag een overload aan prikkels te verwerken. Visueel, auditief, tactiel stroomt er heel wat informatie binnen en élke zenuw is hier extra gevoelig voor. Subtiele signalen uit hun omgeving die anderen niet eens opmerken, worden waargenomen. Dit levert veel voordelen op, maar maakt tegelijk ook kwetsbaar voor negatieve spanningen.

Hooggevoelige personen hebben dus vaak wel een ondersteunend duwtje in de rug nodig. Daarom leer je in deze cursus hiermee om te gaan en dit vanuit verschillende perspectieven te benaderen.

De cursus is daarmee geschikt voor zowel coaches als mensen die zelf hooggevoelig zijn of personen kennen die HSP zijn.

allroundModuleSavings

readMore
ADHD - Omgaan met
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: ADHD - Omgaan met

Ga jij dagelijks om met ADHD-patiënten? Verlopen deze contacten niet altijd even vlot? Dan weet je welke frustraties dit met zich meebrengt: conflict, spanning, teleurstelling, ... Wil je leren hoe je gepast omgaat met ADHD en deze problemen vermijdt? Schrijf je dan nu in voor deze praktijkgerichte thuiscursus.

Van thuis uit en tegen de scherpste prijs leer jij op eigen tempo wat ADHD juist is en welke invloed het heeft. Je steekt talrijke specifieke technieken op om correct en efficiënt om te gaan met ADHD-gedrag. Je leert hoe je ADHD-patiënten het beste benadert, met hen communiceert en conflicten oplost.

Na de thuiscursus heb je een uitstekende kennis over ADHD en weet je in elke situatie correct te reageren.

allroundModuleSavings

readMore
Kinderzorg
cpSkillsAndSkills
  • Word een expert in de ontwikkeling van kinderen en leer leuke spelactiviteiten
  • Bestudeer verschillende opvoedingsstijlen en los specifieke opvoedingsmoeilijkheden op
  • Leer alles over veiligheid, (eerste) hulpverlening en levensreddend handelen bij kinderen
Kinderzorg
cpFutureOpportunities
  • Kinderverzorger
cpTeachers Kinderverzorging Allround

cpPracticalInfo

cpStudyProgress

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Wanneer je slaagt voor jouw opleiding, versturen wij jou het diploma.

cpFinancialInfo

Kinderverzorging Allround
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Afstandsonderwijs
cpCourseTypeHome
9-12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1490

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€360 cpOnSubscribe
€312.30 partPayStep
€312.30 partPayStep
€312.30 partPayStep
€312.30 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Kinderverzorging Allround

cpWhyChooseCompany Centrum voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Annelies
Annelies

Een fijne cursus om je persoonlijke ervaringen verder te verfijnen en op te frissen. Ook de docent is vriendelijk in de omgang, geeft eerlijke feedback en laat heel snel het resultaat van het examen weten!

Karine
Karine

Ik ben werkzaam op een school voor kinderen met mentale beperkingen. Vaak zijn deze kinderen gevoeliger voor hun omgeving en is een andere aanpak dan sowieso vereist. Met de cursus heb ik enorm veel bijgeleerd over hoe ik hiermee om kan gaan en het helpt de kinderen duidelijk ook!

Nancy
Nancy

Ik heb in mijn klas een aantal ADHD'ers zitten en de conflicten stapelen zich de laatste tijd op. Ik heb mijn toevlucht tot deze cursus genomen in de hoop dat mijn lessen rustiger en minder stresserend verlopen. Ik heb al een paar hoofdstukken gelezen waarvan ik dacht: als ik dit maar op voorhand geweten had! 

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0