Ben jij gebeten door voeding en fotografie? Dan ontdek je met deze opleiding hoe je het beste van deze twee werelden combineert.
Jouw docent toont je hoe je met een toffe creatieve insteek en de juiste lichtinval van elk product een echte pareltje maakt. En dat in een professionele fotostudio! Je ontdekt hoe een reflectiescherm helpt om het licht beter te vangen. Daarnaast leer je hoe je meer diepte in je foto's krijgt en hoe je de kleuren van je product springlevend krijgt. Hoe positioneer ik mijn object? Welk achter- en ondergrond gebruik ik best? Je komt het allemaal te weten tijdens de 5 praktijkgerichte lessen.
Dankzij deze opleiding geef je je klanten foto's om (letterlijk en figuurlijk) van te smullen!
Eten is niet alleen voeding, het is een kunstwerk dat de zintuigen moet verleiden.
Study method | Location | Lesson | First lesson | Last lesson | Hours | |
---|---|---|---|---|---|---|
Group lesson | Antwerpen | Tuesday | 11-02-2025 | 18-03-2025 | 18:30 - 21:30 | |
Group lesson | Gent | Tuesday | 02-09-2025 | 30-09-2025 | 18:30 - 21:30 | |
Group lesson | Bruxelles / Brussel | Tuesday | 02-09-2025 | 30-09-2025 | 18:30 - 21:30 | |
Group lesson | Hasselt | Wednesday | 03-09-2025 | 01-10-2025 | 18:30 - 21:30 | |
Group lesson | Brugge | Friday | 05-09-2025 | 03-10-2025 | 18:30 - 21:30 |
De opleiding Food- en Beveragefotografie bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de lessen krijg je alle theoretische uitleg over het gebruik van je fototoestel en reflectieschermen. Daarna maak je je eigen composities en leer je de mooiste foto's nemen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Food- en Beveragefotografie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
Zelf breng je pen, papier en een spiegelreflex- of systeemcamera mee naar de les. Het merk en het type mag je zelf kiezen. Zonder toestel kan je niet deelnemen. Kijk zeker even na of je camera voldoende opgeladen is, of neem ook je oplader mee. Is je camera gloednieuw? Breng dan de handleiding mee. Verder zorgt jouw docent voor al het nodige materiaal.
Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een professioneel fotograaf en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage voer je in real life opdrachten uit voor klanten. Door met echte klanten te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Food- en Beveragefotograaf.
Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.
Het examen bestaat uit een werkstuk. Jouw docent beoordeelt dit werk. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Food- en Beveragefotografie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Food- en Beveragefotograaf. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.
Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 399.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van je docent die met beide voeten in de praktijk staat, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je cursus.
Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.
The teacher is very involved with his subject and his students. We learned what is really necessary on the job.
Was always welcomed in a very friendly manner. Always received a clear explanation when I needed more info.
Already proved to be very useful to grow professionally.