Dierenverzorger, cpProfessionWithFuture

Zijn dieren altijd al onderdeel van je leven geweest en zou je ze ook graag onderdeel maken van je beroep? Dan is de opleiding Allround Dierenverzorger écht iets voor jou!

Als toekomstig verzorger of dierenartsassistent leer je alles over niet enkel de anatomie en de fysiologie van het dier, maar ook het gedrag en het levensverloop van katten, honden, konijnen, paarden, etc. Je leert typische raskenmerken onderscheiden, de juiste voeding aanmeten, de vacht onderhouden, eerste hulp te verlenen,... Kortom alles wat je nodig hebt om zelf dagdagelijks en in een professionele context met dieren te werken.

Dé droomjob voor elke dierenliefhebber...

Until one has loved an animal, a part of one's soul remains unawakened.

Anatole France
cpWouldYou
 • een job waarbij je elke dag met dieren werkt
 • aan de slag in een asiel, dierenartspraktijk, dierenhotel of dierenspeciaalzaak
 • jouw kinderdroom waarmaken en eindelijk iets doen met je passie voor beestjes
 • alles leren over de verzorging van honden, katten en paarden
 • studeren waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier
Dierenverzorger Allround
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Afstandsonderwijs
cpCourseTypeHome
9-12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1990

cpProgram Dierenverzorger Allround

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundHomeModalBody

Dierenartsassistent
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Dierenartsassistent

Werk je graag met dieren en wil je snel aan de slag in plaats van eerst jaren te studeren? Dan is deze opleiding Dierenartsassistent de oplossing voor jou.

Je bent de rechterhand van de dierenarts in de praktijk en helpt bij de dagelijkse activiteiten: van assisteren bij kleine en grote operaties en het verzorgen van de dieren tot het onthaal bemannen en afspraken maken. Elke dag komen er nieuwe uitdagingen en beestjes over de vloer!

Je studeert hiervoor de cursus thuis op eigen tempo in, met begeleiding van je persoonlijke docent online, en hebt de mogelijkheid om stage te doen. Zo doe je de nodige praktijkervaring op en kan je direct aan de slag. Als je van dieren houdt, is dit je droomjob!

allroundModuleSavings

readMore
Hondentrimmer
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Hondentrimmer

We zijn verzot op honden! Maar we hebben wel geen tijd om ze te trimmen, wassen en verzorgen. Ooit al een afspraak proberen te maken bij een hondensalon? Vaak moet je weken wachten! Er zijn gewoonweg niet genoeg hondentrimmers om de vraag te vullen!

Ben jij een rasechte dierenvriend die ervan droomt om honden professioneel te verzorgen en te laten stralen? Zet dan nu de stap naar een winstgevende carrière als hondentrimmer!

In deze cursus leer jij alles over o.a. trim- en verzorgingstechnieken, lichaamsbouw en probleemgedrag van verschillende rassoorten, enz. Ten slotte ontdek je hoe je een winstgevend hondensalon op poten zet! Alles om jou af te richten als professioneel hondentrimmer!

allroundModuleSavings

readMore
Kattenverzorger
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Kattenverzorger

Huisdieren nemen een belangrijke plaats in in ons leven. Ze zijn een vaste waarde binnen het gezin en verdienen de beste verzorging. Tijdens deze praktische cursus leer je dan ook hoe je jouw kat helemaal in de watten kan leggen en de ideale verzorging geeft!

Katten zijn populaire huisdieren. Veel mensen hebben een of meerdere huiskatten. Het is belangrijk de dieren fit en gezond te houden. Wie zijn dieren op een goede manier wil verzorgen, heeft hiervoor de nodige kennis nodig en met deze cursus haal je die in huis!

Deze thuiscursus is een must voor alle dierenliefhebbers. Ook wie op professioneel vlak vaak met katten in contact komt, steekt heel wat op. Zowel dierenartsassistenten als kattentrimmers verhogen hun kennis met deze cursus!

allroundModuleSavings

readMore
Paardenverzorging
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Paardenverzorging

Sta je te trappelen voor een job in de paardensector? Wil je paarden professioneel verzorgen of de vertrouwensband met je edel ros nog meer versterken? Maak dan van je passie je beroep met deze praktijkgerichte en speciaal ontworpen thuisstudie Paardenverzorging!

Van thuis uit en in eigen tempo leer je alles over roskammen, de hoeven, het gebit, de hygiëne van de stal en meer. Je leert hoe je een buitengewone vertrouwensband met paarden opbouwt en hoe je gevoelens van angst en stress herkent.

Na deze thuiscursus ben jij direct inzetbaar als paardenverzorger, instructeur paardrijden of manegehouder. Schrijf je nu in en zet je carrière in galop!

allroundModuleSavings

readMore
Alternatief Dierentherapeut
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Alternatief Dierentherapeut

Alternatieve natuurlijke behandelingen besparen veel tijd en geld en maken jouw dieren bestand tegen typische dierenkwaaltjes. Heb je dieren of werk je met dieren? Wil je deze genezen en gezond houden zonder je blauw te betalen aan peperdure traditionele behandelingen?

Met deze praktijkgerichte thuiscursus leer je alles over natuurlijke geneesmiddelen en alternatieve therapieën.

Van thuis uit en tegen de scherpste prijs school je jezelf tot alternatief dierentherapeut die voor elk ziek dier een professionele natuurlijke behandeling opstelt! Medewerkers van dierenwinkels, dierenasielen, dierentuinen of landbouwers en bezorgde baasjes kunnen allemaal aan de slag met deze cursus!

allroundModuleSavings

readMore
EHBO voor dieren
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: EHBO voor dieren

Heb jij een viervoetige vriend die jou dierbaar is? Dan weet je dat een ongeluk snel gebeurd is. Je hond, je koe slikt iets verkeerd in, krijgt iets in het oog, raakt een auto, ... Wil je in staat zijn om je dier onmiddellijk te helpen in die vitale minuten voor de dierenarts arriveert? Dan is dit jouw cursus!

Van thuis uit en tegen de scherpste prijs leer je hoe je direct moet reageren bij talrijke ongevallen en noodsituaties voor je huisdier. Je krijgt professionele technieken onder de knie om EHBO bij dieren toe te passen.

Hierna ben je klaar om prompt dierenlevens te redden zonder dat je radeloos moet wachten op de dierenarts! Deze beestige cursus is gericht op iedereen die dieren heeft of ermee werkt.

allroundModuleSavings

readMore
Dierenasielmedewerker
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Dierenasielmedewerker

Dieren die gevonden of afgestaan worden, komen in een asiel terecht. Voor honden, katten of andere huisdieren wordt dit dan hun (tijdelijke) thuis. Daarom is het belangrijk om ook hier te streven naar het psychologische en fysieke welzijn van de dieren, zodat ze zich veilig voelen, in afwachting van een nieuw baasje en een nieuwe thuis. Steeds meer asielen zijn op zoek naar vaste medewerkers of vrijwilligers om de diertjes te verzorgen. En jij kan daar deel van uitmaken!

Ben je geïnteresseerd om mee aan de slag te gaan in een dierenasiel en je liefde voor de beestjes ter plaatse te tonen? Dan heb je enige kennis nodig over de verzorging, de voeding, de benodigdheden, etc. Alle nuttige informatie vind je gebundeld in deze cursus!

allroundModuleSavings

readMore
Honden- en Kattenpension
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Honden- en Kattenpension

Huisdieren nemen een belangrijkere plaats in binnen ons gezin. Veel mensen zien hun hond zelfs als hun eigen kind! Wie op vakantie gaat, wil zijn huisdier dan ook de beste zorgen geven. Er ligt dus een grote markt open voor professionele honden- en kattenpensions! Wie een kwalitatief hoogstaand dierenpension wil opstarten, dient over de nodige kennis te beschikken.

Tijdens deze boeiende thuiscursus leer je hoe je de dieren een optimale verzorging geeft. Zo zorg je ervoor dat ze zich helemaal thuis voelen in jouw pension! Wie deze opleiding met succes afrondt, heeft alle troeven in huis om een succesvol dierenhotel op te starten. Het diploma dat je in de wacht sleept, is bovendien verplicht om als pensionhouden aan de slag te gaan. Sinds maart 2023 is deze opleiding immers erkend door de Dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse Regering, die stelt dat pensionuitbaters een opleiding moeten volgen.

Ook wie aan de slag is als hondenfokker, -trainer of -trimmer doet dankzij deze opleiding heel wat extra kennis op.

allroundModuleSavings

readMore
Allround Dierenzorg thuisstudie
cpSkillsAndSkills
 • Aan de hand van je dierenkennis problemen met gezondheid of gedrag kunnen achterhalen en de juiste hulp kunnen bieden.
 • De volledige verzorging van A-Z kunnen uitvoeren voor katten, honden, paarden, konijnen,...
 • Als medewerker of als zelfstandige je dagelijks werken met dieren kunnen uitvoeren.
Allround Dierenzorg thuisstudie
cpFutureOpportunities
 • Dierenverzorger in een kliniek, asiel, dierenspeciaalzaak,...
 • Zelfstandig dierenverzorger, trimmer,...
 • Uitbater dierenhotel, kinderboerderij

cpPracticalInfo

cpStudyProgress

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Wanneer je slaagt voor jouw opleiding, versturen wij jou het diploma.

cpFinancialInfo

Dierenverzorger Allround
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Afstandsonderwijs
cpCourseTypeHome
9-12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1990

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€450 cpOnSubscribe
€424.80 partPayStep
€424.80 partPayStep
€424.80 partPayStep
€424.80 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Dierenverzorger Allround

cpWhyChooseCompany Centrum voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Anouck H.
Anouck H.

De cursus is goed opgebouwd en duidelijk. De informatie is goed samengevat.

JOLIEN
JOLIEN

Juist afgestudeerd als hondentrimster met dank aan Lesley! Zeker de moeite waard om het te proberen!

Mieke
Mieke

Ik heb een chihuahua thuis en die durft al eens iets inslikken wat niet mag. Voor grote honden is dit minder gevaarlijk maar voor zo"n klein beestje loopt het snel fout. Daarom heb ik de cursus aangeschaft om er altijd direct bij te zijn moest ze iets voorhebben.

interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-