Nieuws

Shutterstock 331882805

Breng jouw event naar ‘the next level’

Langzamerhand komen de feestdagen weer in zicht. En daarbij ook de bijbehorende feestjes. Voor velen is het organiseren van feesten een droomjob. Als eventmanager werk je samen met je klanten de planning van hun evenement tot in de puntjes uit en bezorg jij de mensen een dag die ze niet snel zullen vergeten. Hierbij speelt, naast organisatietalent, creativiteit ook een rol. Wij hebben daarom een aantal trends op een rijtje gezet om jou te inspireren en te helpen om jouw evenement naar ‘the next level’ te brengen.

Eten

Hierbij draait het allemaal om lokaal, ambacht en authenticiteit. Tegenwoordig is het helemaal in om eten uit de lokale omgeving te halen. Op deze, duurzame, manier steun je de lokale boeren en ondernemingen. Daarnaast heeft de klant behoefte aan onbewerkt voedsel, echt vakmanschap en kwaliteit. Een andere trend is de foodtruck. Waarschijnlijk ben je ze zelf ook al wel een keer tegen gekomen. Een evenement is niet compleet zonder een foodtruck. Ze serveren niet alleen lekker eten maar zijn ook een echte toevoeging aan je decor.

voeding-opleiding-ambacht-kwaliteit-duurzaam

Aankleding

Go digital! Videoprojectie is helemaal in. En dan niet op een saaie witte muur maar op allerlei muren, gebouwen of structuren. Elke achtergrond is geschikt. Je kunt een ruimte of gebouw geheel omtoveren tot iets nieuws. Bijvoorbeeld: tover de binnenkant van een grote feesttent om in een aquarium waarin allerlei exotische vissen zwemmen of tover een simpel saai gebouw om tot een oud middeleeuws kasteel. Alles is mogelijk. Maar je kunt natuurlijk ook een stapje terug nemen en een gewone witte muur gebruiken. Maar wat laat je dan zien? Mensen houden erg van beelden die herinneringen oproepen. Een event komt echt tot leven met de juiste beelden. Via de beelden kun je ook heel duidelijk een boodschap communiceren. Want onthoud: een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Mobiele app

Tot slot een trend voor de grotere evenementen: Mobiele apps voor een specifiek evenement. Steeds meer mensen hebben een smartphone en zullen deze dan ook bij zich dragen tijdens het evenement. Door deze te integreren in jouw concept en thema worden de bezoekers echt meegenomen in de ervaring. Indien je gebruik maakt van zo’n app moet je er wel op letten dat men de app makkelijk kan downloaden, dat hij voldoet aan de eisen van de gebruiker en gebruiksvriendelijk is.

Eventmanagement-opleiding-event-manager-evenementen

Ben je geïnspireerd geraakt en bruis je nu zelf van de ideeën? In de opleiding Eventmanagement leer je ideeën omzetten tot een echt evenement. Je leert alle kneepjes van het vak. Van voorbereiding tot uitvoering, van communicatie tot zelfstandig ondernemen.

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!