Nieuws

Shutterstock 200483795

Bouw een carrière van thuis uit!

Het is een trend. Mensen die bewust thuis blijven voor de opvoeding van hun kinderen en de zorg voor het huishouden, en thuis hun carrière uitbouwen. Om een perfecte balans te vinden tussen werk en privé gaat de voorkeur naar  thuiswerk. Zo kan je als huismoeder overwegen om als zelfstandige thuis te werken en bijvoorbeeld een webwinkel te openen. Tegelijk zijn veel bedrijven op zoek naar thuiswerkende werknemers (vaak deeltijds) om bijvoorbeeld post te verwerken, mailings te behandelen, social media up to date te houden… Ook de wetgever heeft in de relatie werkgever-werknemer de realiteit van thuiswerken en telewerken erkend (cao nr. 85 inzake telewerken). De meeste contracten gebeuren op freelance basis. Kortom, voor mensen die thuis willen werken zijn er tegenwoordig heel wat opportuniteiten!

Overweeg je thuis te werken als zelfstandige of op freelance basis, zorg er dan ook voor dat je het vestigingsattest bedrijfsbeheer op zak hebt. Raadpleeg ook zeker een ondernemingsloket en/of een boekhouder, aangezien er (vaak) heel wat administratieve formaliteiten te vervullen zijn. Ook op het gebied van belastingen heeft deze keuze gevolgen, zodat je beter goed geïnformeerd bent.

Welke jobs lenen zich het best tot thuiswerk?

  • Copywriter: Heb je een vlotte pen? Dan kan je aan de slag als zelfstandig copywriter. Kranten of tijdschriften maar ook bedrijven hebben nood aan freelance medewerkers voor de massa’s informatie die zij dagelijks online of op papier. Je kan ook reportages maken voor tv of je kans wagen in de reclamewereld en commerciële teksten schrijven. Bouw een netwerk uit en je hebt gegarandeerd een bloeiende business.

shutterstock_276597215
  • Grafisch vormgever of Interieurvormgever : Ben jij creatief? Als grafisch vormgever ontwerp je allerlei communicatie- en promotiemateriaal voor bedrijven of particulieren. Of is Interieurvormgever misschien iets voor jou? Je ontwerpt de inrichting van huizen voor particulieren of je kleedt commerciële gebouwen zoals kantoren, hotels of restaurants aan. Als adviseur voor kleurcombinaties en het gebruik van materialen, ben je een heel belangrijke pion voor bedrijven.

  • Freelance secretaresse: werk thuis aan de administratie en mails van bedrijven of particulieren. Meer en meer bedrijven zoeken mensen die dit soort werk thuis doen.

  • Stylist : Een en al oog voor mode? Start dan een carrière als stylist(e). Particulieren en bedrijven smeken om stijladvies en tips hoe je goed overkomt. Het kan gaan over tal van terreinen: van kleding, kleurgebruik, make-up tot lichaamstaal en etiquette.

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!