Zo gebruik je social media voor jouw bedrijf

24/08/2018 Thomas Verlinden

Via social media kan je op een efficiënte manier jouw klanten bereiken. Maar liefst 3 op 4 Belgische bedrijven maakt er gebruik van. Met deze tips zorg je dat jouw bedrijf de aandacht trekt.


Huidige klanten
In eerste instantie is het belangrijk om je huidige klanten aan jouw bedrijf te binden. Zij zijn tevreden van je service en kunnen dus mee nieuwe klanten aantrekken! Een interessante methode kan zijn om je bestaande klanten een proefproduct aan te bieden. In ruil vraag je een recensie. Nieuwe klanten zien die review en zullen je website checken voor verdere informatie. Een strategie die werkt!


Wees (en blijf) actief
Begeef je je net op het terrein van social media met je bedrijf? Het zal een tijdje duren eer je een uitgebreide groep volgers hebt. Laat je daardoor echter niet uit je lood slaan! Blijf interessante posts plaatsen om aan de verwachtingen van je huidige volgers te voldoen. Tip: af en toe een aanbieding voor je volgers kan de interesse bewaren. Zo zien potentiële nieuwe volgers dat jouw bedrijf een interessant profiel heeft!


Humor werkt
Veel bedrijven gebruiken hun social-mediakanalen vooral voor zakelijke berichtgeving. Dat mag natuurlijk, maar een humoristisch bericht kan jouw volgers geïnteresseerd houden. Maakte jouw bedrijf een leuke teambuilding mee? Ging er iets grappigs fout tijdens het productieproces? Maak er een post van!


Netwerk
Ken je een bedrijf binnen jouw marktgebied dat een heel leger aan volgers heeft? Dat kan je ook in jouw voordeel laten werken. Misschien is het mogelijk om een samenwerking op poten te zetten? Denk aan een gedeeld onderzoek, product of actie. Zo zullen potentiële klanten sneller hun weg naar jouw bedrijf vinden!

Ben je er klaar voor om jouw bedrijf in de spotlight te zetten op social media? Zin om je te verdiepen in Facebook Insights, Twitter Lists en nog zo veel meer? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Social Media Marketing!


relatedBlogs

SOS drukwerk: tips voor een geslaagde print

Digital Nomad: De droom van Gen Z

5 Originele vakantiebestemmingen


relatedCourses


previousLabel

Omgaan met stress: ook voor kinderen!

nextLabel

5 gouden tips om jouw studiemethode te verfijnen

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Werken in de vastgoedsector

22/11/2019

relatedCourses


Social Media Marketing

Volg een praktijkgerichte opleiding Social Media Marketing in jouw buurt.

Social Media Marketing

In de opleiding social media marketing leer je alles over online marketing campagnes.

Social Media Strategy

Kies nu voor de praktijkgerichte cursus Social Media Strategy!

Rekruteren met Social Media

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

studyCategories


Fotografie & Media

Marketing & Communicatie

Computervaardigheden

blogTags


CursusOpleidingSocial mediaMarketingBedrijf

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0