blog-post

Waterdecals: kunst op nagels

Ben je op zoek naar een eenvoudige en snelle manier om je nagels een complete metamorfose te geven? Waterdecals brengen je nagels in een handomdraai naar the next level! Op het eerste zicht zien ze eruit als stickers. Het grote verschil met een gewone sticker is dat een decal je toelaat om je tekening makkelijk te positioneren door ze vooraf in water onder te dompelen. Hierdoor verkrijg je telkens opnieuw een perfect resultaat.

De meeste decals zijn op hun mooist op een lichte nagellak. Donkere kleuren doen vaak het effect afnemen. In dit voorbeeld gebruiken we een eenvoudige, zwarte waterdecal, maar je kan uiteraard ook een complexer en groter design proberen zoals bloemen, een jaguarprint, diertjes … de mogelijkheden zijn eindeloos! Wat heb je nu allemaal nodig om een waterdecal feilloos aan te brengen?

  • Een schaar
  • Een kommetje met water op kamertemperatuur
  • Een pincet
  • Een doorzichtige top coat
  • Waterdecals… uiteraard

Snijd alle decals uit die je graag zou gebruiken. Verwijder eerst de plastic folie van het blad voor je ze in het water houdt. Anders lukt het niet.

Neem de eerste decal vast met je pincet en houd die een tiental seconden in het water. Meestal zal je op de verpakking lezen dat een halve tot een volledige minuut nodig zijn, maar in de praktijk is dit zelden zo.

Haal de decal uit het water en leg die met de tekening naar beneden op je vinger. Verwijder voorzichtig het papiertje en gooi het weg. Als het niet makkelijk loskomt, leg je het best nog even in het water.

Met je pincet neem je voorzichtig de decal vast en positioneer je de tekening op de nagel. Doordat de decal nu nog nat is, kan je die gemakkelijk laten schuiven over de nagel totdat die op de juiste plaats zit. Bovendien kan je eventuele luchtbelletjes makkelijk verwijderen.

Wanneer alles goed ligt, laat je het een minuutje drogen. Intussen kan je de rest van de hand mooi versieren. Hierna breng je een doorzichtig laagje topcoat aan om de decal te beschermen. Et voilà! De laatste stap is je prachtige nagels bewonderen en ze posten op je Instagram.

Een ander type waterdecal gaat iets anders qua techniek. Je knipt je figuur uit en verwijdert het doorzichtig laagje folie. Je legt nu de decal omgekeerd op je nagel. Met een nat watje dep je voorzichtig op het papier op de achterzijde. Wanneer je het papier verwijdert, blijft de tekening perfect achter op je nagel.

Wil jij volledig op de hoogte zijn van de laatste trends in nail art? Ben je ook benieuwd naar andere technieken zoals hexagons, glass beads en hand painting? Schrijf je dan in voor de opleiding Allround Professional Nail Artist aan onze school!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS