Samen studeren werkt

09/07/2019 Thomas Verlinden

Steeds meer studenten kiezen ervoor om samen te studeren. Sowieso een 10 op 10 voor sfeer en gezelligheid dat ‘costuderen’, maar bevordert het ook de studieresultaten? Volgens experten zijn er in elk geval tal van voordelen aan verbonden. Daarom besloot ook de Summerschool om mee op de kar te springen. Elke woensdag openen we de deuren van onze 4 unieke leslocaties voor onze blokkende thuisstudiestudenten, zodat ook zij ten volle kunnen profiteren van de voordelen van het costuderen.

Gezelligheid verzekerd!
 

Door elke dag alleen achter je bureau te zitten blokken, begin je je al snel een verstokte kluizenaar te voelen. Zijn de gezonde buitenlucht en het daglicht slechts een vage herinnering in je propvolle geheugen? Heb je het sociale contact tot een minimum beperkt? Dan wordt het hoog tijd om nog eens onder de mensen te komen. Geen paniek! Je boeken neem je gewoon mee, en studeren doe je samen met je studiegenoten op een van onze locaties.

 

Je zal zien dat het sociaal contact je deugd zal doen! Het is de ideale remedie tegen eenzaamheid en een slecht humeur, wat je motivatie alleen maar ten goede zal komen. Bovendien zorgen wij voor koffie en ijsjes om de moed erin te houden. Kortom, bij ons vind je alles voor de perfecte bloknamiddag.

 
En het studeren?
 

Dat gaat dubbel zo vlot! Niet alleen kan je rustig samen ontspannen met je medestudenten, maar als je vragen hebt, kan je ook met hen overleggen. Op die manier is een hulplijn nooit ver weg. Bovendien kan je ook handige studietips en -tricks uitwisselen.

 

Daarnaast is samen studeren de perfecte manier om wat meer structuur in je blokschema te brengen. Studenten die samen studeren nemen immers vaak op hetzelfde moment pauze, en duiken op hetzelfde uur weer terug in de boeken. Die extra structuur is goed voor je mentale en fysieke gezondheid, wat uiteindelijk ook een positief effect heeft op je studieresultaten.

 

Door het costuderen ontstaat er ook een vorm van sociale druk. Wanneer je anderen rondom jou hard ziet blokken, zal je jezelf ook meer verplicht voelen om in je boeken te duiken, in plaats van heel de tijd YouTube filmpjes te bekijken op je gsm.

 

Dit zijn slechts enkele voordelen van het samen studeren. Wil je zelf de positieve effecten van het costuderen ontdekken? Schrijf je dan in voor onze Summerschool en behaal voor het einde van september nog een diploma!


relatedBlogs

Britts zoektocht naar een bewuster leven

5 tips om je cursus beter te begrijpen

Brainfood


relatedCourses

Google Ads SEA, Afslankingsconsulent, Businessmanager - Allround, Grime Allround, Interieurstylist Allround, Kledingconsulent - Allround, Nagelstylist Allround, Immocoach Allround, Voedingsdeskundige Allround, AssertiviteitstrainingblogRelatedAll

previousLabel

E-Commerce in Facts and Figures

nextLabel

Recruiting Young Talent in the 21st Century

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Werken in de vastgoedsector

22/11/2019

relatedCourses


Aannemer

Volg een praktijkgerichte opleiding Aannemer in jouw buurt.

Accountmanager

Volg een praktijkgerichte opleiding Accountmanager in jouw buurt.

Administratief Bediende

Is het tijd om te beginnen met iets wat je écht leuk vindt? Dit is je kans.

Vastgoedbediende

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

Kindervoedingsadviseur

Volg les in je eigen regio. Kom alles te weten over gezonde voeding voor je kind.

courseMaterial


Special Effects Professioneel Kryolan

282.00

buyMaterial

Schoonheidsspecialiste Professioneel Districos

999.00

buyMaterial

Schoonheidsspecialiste Standaard Districos

820.00

buyMaterial

Pedicure Standaard Districos

300.00

buyMaterial

Pedicure Professioneel Districos

655.00

buyMaterial

blogTags


SummerschoolSummer schoolCostuderenSamen studerenSamen blokkenThuisstudieGroepslessen

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0