Oud-studente Sarah Simons behaalde dit jaar haar diploma Make-Up Artist. Nu staat ze als MUA op Tomorrowland

25/07/2022 Thomas Verlinden

Sarah Simons (28) behaalde in Mei haar certificaat Make-up Artist aan onze school. Slechts twee maanden later is ze verantwoordelijk voor de make-up van de cast en dansers op het wereldberoemde Tomorrowland. Wij spraken met Sarah vlak na haar allereerste weekend op het EDM-festival.
 
Dag Sarah! Hoe verliep je eerste weekend op Tomorrowland?
 
Heel goed! Het was een geweldige ervaring waar ik de kans kreeg om mijn talenten te bewijzen, maar ook om tegelijk mijn vaardigheden te verbeteren. Zo leerde ik looks creëren die ook buiten mijn comfortzone lagen, zoals het gebruiken van gouden poederglans, bladgoud en felle neonkleuren. Die technieken had ik allemaal gelukkig snel onder de knie. Ik stond best versteld van mezelf!
 
Hoe ben je in contact gekomen om aan de slag te gaan als make-up artist op het festival?
 
Dat was via jullie docent Pascal Baree. Na mijn opleiding kwam ik nog vaak naar hem voor wat make-upadvies. Toen vroeg hij me of ik zin en tijd had om zijn team op Tomorrowland te versterken. Dat zag ik meteen zitten!
 
Hoe was dat om samen te werken met je oud-docent?
 
 
Heel tof en best handig eigenlijk. Dit was mijn allereerste grote professionele ervaring als make-upartiest. Soms was ik dus nog wat onzeker over bepaalde dingen. Pascal stond dan meteen klaar voor mij met raad en handige tips.
 
Daarnaast had ik ook de mogelijkheid om te zien wat Pascal nog meer doet buiten de make-up. Zo zorgt hij ervoor dat alle artiesten zich naar de juiste podia begeven, wat ik dus ook wat heb mogen meedoen. Ik kreeg dus ineens ook een coole behind-the-scenes-ervaring erbij.
 
Van waar komt jouw interesse in make-up?
 
Ik heb altijd al een grote persoonlijke interesse gehad in schminken en wou daar graag iets meer mee doen. Make-up betekent voor mij ook rust. Het heeft echt een kalmerend effect op mij, omdat het iets is dat ik gewoon heel tof vind.
 
Je zou verwachten dat op zo’n festival werken juist allesbehalve rustig is?
 
Dat veranderde van dag op dag. Vrijdag was het best rustig omdat we toen de looks vooral waren aan het uitproberen. We zochten toen ook uit wat de beste vorm gaf bij de kostuums. Zondag was het dan weer een pak heftiger. Gelukkig zitten ik alle weekends samen in een team met acht andere make-upartiesten, waardoor het werk wat te verdelen is. Daardoor heb ik dit weekend toch nog genoten van dat kalmerend effect.
 
Koos je daarom voor de opleiding MUA? Om die rust op te zoeken?
 
Ja! Daarnaast is het een hele mooie aanvulling op de zaak ‘Flitsdoos’ die mijn vriend en ik in bijberoep doen. Hij is foto- en videograaf en we verhuren samen photobooths voor feestjes, zoals bruiloften en verjaardagen. Ik wilde enorm graag make-up integreren in dat idee en het mee aanbieden in de pakketten.
 
Merk je dat er interesse is in dat extra aanbod in je zaak?
 
Ik heb al enkele vriendinnen die dit jaar trouwen in mijn planning staan. Zij vroegen meteen voor dat pakket. Via via begint het nu ook rond te gaan en merk ik dat de populariteit goed aan het stijgen is.
 
Heb je het gevoel dat je cursus jou goed heeft voorbereid op je huidige werk, zoals Tomorrowland en nu ook je zaak?
 
 
Zeker! Pascal is echt een fantastische docent met een pak ervaring vanop events, movie & tv en make-upwinkels. Hij weet echt waarover hij praat. Daarnaast is hij ook gewoon heel eerlijk over de kwaliteit van alle producten op de markt. Ik heb dus enorm veel van hem geleerd.
 
Na mijn opleiding had ik zeker genoeg vaardigheden om professioneel aan de slag te gaan met make-up. Natuurlijk is het de bedoeling dat je je continu blijft bijscholen aangezien producten en trends binnen de sector regelmatig veranderen. Het is dus belangrijk om te blijven werken aan je skills om als MUA nog verder te groeien. Zelfs na mijn opleiding bleef Pascal me helpen. Daarnaast heb ik dit weekend zeker goed gesnoept van de andere make-up artists hun kennis en vaardigheden.
 
Heb je na je shift het festival nog bezocht?
 
Het is rustgevend werk, maar ook heel zwaar werk (lacht). Na de shifts ben ik dus gewoon naar huis gegaan zodat ik weer genoeg energie had voor de volgende dag.
 
En kijk je nog uit naar de volgende twee weekends?
 
Enorm! Ik weet nu ook wat ik moet verwachten en ga dus ook nog zelfzekerder aan de slag gaan. Ik kijk al uit om weer van de bubbly sfeer die daar overal hangt te genieten.
 

Start zelf met Make-up!

Wil jij net zoals Sarah binnenkort aan de slag gaan als Make-up Artist op de grootste festivals in de wereld? Met onze cursussen rond het thema Make-up ben jij er helemaal klaar voor! Krijg les van de beste make-upartiesten in the business. Zo verover jij binnenkort de beautysector met jouw schitterende looks. Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt!


relatedBlogs

5 geweldige looks voor een fantastische Halloween!

Carrièreswipe: De heetste jobs op Tinder!

Alumni Starterslab: Naomi SegerspreviousLabel

Oud-studente en Spiritueel Coach Joyce geeft je 3 simpele tips voor een leven vol rust

nextLabel

Word net zoals Gemma een betere illustrator met Adobe Illustrator

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Werken in de vastgoedsector

22/11/2019

VDAB publiceert knelpuntberoepen voor 2019

28/03/2019

relatedCourses


Dag- en Avondmake-up

Volg de opleiding Dag- en Avondmake-up en word een krak in je vak als Make-upartiest.

Make-up Artist Special Effects

Onderwijs jezelf in SFX Make-up en ga voor een stabiele job.

Make-Up Basics

Volg de opleiding Make-Up Basics en word een krak in je vak als Make-Up Artist.

Make-Up TV and Movie

Breid je make-up skills uit en start als visagist achter de schermen van tv-producties.

Make-Up Fashion

Schrijf je in voor de cursus Make-Up Fashion en start je eigen salon.

courseMaterial


BEAUTY BASIC KRYOLAN

€468.56

buyMaterial

BRIDAL KRYOLAN

€256.91

buyMaterial

DAG EN AVOND MAKEUP KRYOLAN

€263.74

buyMaterial

EVENT AND PARTY KRYOLAN

€221.93

buyMaterial

FASHION KRYOLAN

€233.91

buyMaterial

blogTags


Festival make-upTomorrowlandMake-up artistMake-upartiestOpleiding MUACursus MUAOpleiding make-up artistCursus make-up artistPascal bareeSarah simonsMUAMake-upTomorrowland make-upMake-uplooksTestimonialOud-student

blogShare