Ondernemen zit in de lift! Start nu ook jouw eigen zaak!

14/10/2021 Thomas Verlinden

Ondernemerschap zit in de lift. Dat meldt zelfstandigenorganisatie Unizo op basis van cijfers van het onderzoeksbureau Graydon. Ook aan onze school zien we dagelijks enthousiaste studenten hun eigen initiatief uit de grond stampen.
 
Goed nieuws! Vorig jaar kwamen er - in Vlaanderen alleen al - bijna 65.000 eenmanszaken of vennootschappen bij. Dat is een groeipercentage van maar liefst 10,1 procent! Conclusie: ondernemen is weer hip. En daar zijn wij best fier op.
 

Een nieuw imago

Ondernemen is niet langer iets voor grijze mannen in nog grijzere maatpakken. Met een goed idee start je vandaag je eigen zaak. De groei van het aantal starters heeft volgens Unizo dan ook vooral te maken met "een verbeterd imago van ondernemerschap, de aantrekkende economie en het verlagen van de kmo-vennootschapsbelasting."
 
Als opleidingsverstrekker zien wij daarnaast nog een andere trend. Starters worden steeds slimmer. Ze willen geïnformeerd aan hun droom beginnen. En kiezen steeds vaker voor een kwaliteitsvolle opleiding om hun nieuwe carrière te lanceren. De opleiding bedrijfsbeheer blijft dan ook enorm populair voor iedereen die zelfstandig aan de slag wil.
 

Voordelen van zelfstandig starten?

Je eigen baas zijn brengt heel wat verantwoordelijkheid met zich mee. Maar je hebt ook enorm veel voordelen. Zowel fiscaal als privé. Wij sommen er hieronder enkele voor je op.

 

Je bouwt aan je eigen droom

Als zelfstandige werk je aan je eigen project. Je krijgt de unieke kans om je droom waar te maken. Of dat nu als kapper, schrijver, fotograaf of florist is. Misschien vind je zelfs een eigen beroep uit en is een diploma bedrijfsbeheer het enige duwtje in de rug dat je nodig hebt.

 

Je kiest zelf je uren

Beslis jij vandaag om morgen voor twee weken op vakantie te vertrekken? Of houd je het rustig en stop je een uurtje vroeger? Als zelfstandige doe je dat gewoon. Je bepaalt je eigen uren en start en stopt flexibel wanneer je wil.

 

BTW inbrengen

Als zelfstandige breng je heel wat kosten in. Denk maar aan middelen die je nodig hebt om van jouw zaak een succes te maken. Dat betekent dat jouw leven als zelfstandige zo'n 21 procent goedkoper wordt!

 

Kriebelt de ondernemersmicrobe bij jou?

Als erkend opleidingscentrum kunnen wij dat alleen maar toejuichen. Ga ervoor! Met een diploma bedrijfsbeheer ben je trouwens helemaal klaar om jouw toekomst tegemoet te gaan!

 
 
Wist je trouwens dat er van al onze cursussen een gratis proefhoofdstuk te downloaden is? Ontdek het thematisch overzicht hier.
 


relatedBlogs

Waarom stellen we dingen uit?

Hoe een extra opleiding je zaak boost


previousLabel

Zelfzekerheid met 3 tips

nextLabel

Docent in de kijker: Evi Goris

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Werken in de vastgoedsector

22/11/2019

studyCategories


Administratie & Onthaal

Management & Bedrijfsvoering

Economie & Financiën

blogTags


OndernemerschapUnizoZelfstandige wordenUnizo cijfersOndernemer wordenStarterslabStart je eigen zaak

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0