blog-post

Masseren zonder olie? Dat kan!

De juiste olie geeft niet enkel een heerlijk aroma en is voedend voor de huid, het geeft ook een beschermende kracht, en dat zeker in combinatie met een massage. Maar in tegenstelling tot wat velen denken, hoef je niet altijd olie te gebruiken om een ontspannende én doeltreffende massage te geven! We geven je hieronder graag enkele voorbeelden.
 
Thaise massage
 
De Thaise massage is een opeenvolging van rustige bewegingen, acupressuurreflexologieenergetische werking en stretching. Je kan deze massage perfect uitvoeren zonder olie, en zelfs met je kleding aan.
 
De masseur gebruikt niet alleen zijn handen, maar ook zijn knieën, voeten en ellebogen.
 
Thaise massage helpt tegen het carpaletunnelsyndroom, frozen shoulder, pijn in de onderrug, gewrichtspijn, fybromyalgie, migraine, slechte doorbloeding, stress en vermoeidheid.
 
Shiatsu
 
Met de vingertoppen wordt de doorstroming van de energiebanen aangewakkerd. Het is een holistische behandeling met de nadruk op het totaalplaatje: het ene beïnvloedt het andere waardoor deze massage een effect heeft op je volledige lichaam.
 
Reiki
 
Deze handoplegging neemt de fysieke en emotionele spanning weg. De chakra's worden gestimuleerd waardoor de vrijgekomen energie een bevrijdend effect heeft. Bye, Bye, stress!
 
Hotstonemassage
 
45°C-stenen op je huid. Het ontspant je spieren zeker! Daarnast stimuleert het je stofwisseling, voert je afvalstoffen af en bevordert de doorstroming van je bloed. Ook werkt het anti-stresserend, gaat het de vermoeidheid tegen, lost het de spierspanningen op en pakt het de spijsverteringsproblemen aan. Van een helende massage gesproken!
 
 
Wil jij graag nog veel meer weten over de verschillende massages, of wil je het zelf eens uitproberen? Ontdek onze verschillende opleidingen onder het thema massagetechnieken, leer zelf de juiste technieken en ga aan de slag!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS