Doe zoals Maria en word illustrator van kinderboeken!

07/11/2018 Thomas Verlinden

Geregeld krijgen we de vraag wat zoal de carrièremogelijkheden zijn na het volgen van de opleiding Kinderboeken Illustreren aan het Centrum voor Afstandsonderwijs. Nu, die mogelijkheden zijn -net als jouw creativiteit- eindeloos!
 
Natuurlijk kan je kinderboeken illustreren door op zelfstandige basis je eigen bedrijf op te richten, of als freelancer in bijberoep te starten. Je kan ook aan de slag op de illustratieve afdeling van een uitgeverij of een mediabedrijf. Maar heb je er ook aan gedacht om zelf je eigen kinderboekenserie uit te brengen?
 
 
Dat is wat studente Maria Muto gedaan heeft: na het volgen van onze thuisstudie, heeft ze zelf 3 kinderboeken geschreven, waarvan ze er ook 2 zelf geïllustreerd heeft. Illustraties in een kinderboek zijn niet alleen een mooie aanvulling. De combinatie van jouw beelden met het verhaal, maakt dat de fantasie van kinderen echt tot leven komt!
 
Maria heeft het met haar boeken 'Stien en haar wonderwereld in de kern van de aarde', 'Marie naar de Noordpool' en 'Marie en Vlad de vampierjongen' zelfs tot op de Boekenbeurs geschopt! Niet verwonderlijk ook, aangezien haar boeken populair zijn onder zowel haar jonge publiek, alsook haar iets minder jonge lezers. Stuk voor stuk zijn het haar eigen creaties, elk met een eigen universele boodschap. En dat maakt ze zo herkenbaar en leuk. Way to go, Maria!
 
Heb jij ook een passie voor illustreren en een verbeelding waarmee je kinderboeken zou kunnen vullen? Ga er dan voor en laat je creativiteit de vrije loop met de cursus Kinderboeken Illustreren
 
We wensen je alvast veel succes met joúw carrière!


relatedBlogs

Schrijf met jouw talent een succesverhaal

Groene kometen

Samen studeren werkt


relatedCourses


previousLabel

Centrum voor Avondonderwijs opent nieuwe campus in Brugge

nextLabel

Gereglementeerde beroepen vereisen geen bekwaamheidsattest meer.

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Werken in de vastgoedsector

22/11/2019

relatedCourses


Kinderboeken Illustreren

In de cursus Kinderboeken Illustreren kom je te weten met welke materialen je kan werken

studyCategories


Tekenen & Schilderen

blogTags


KinderboekenTekenenIllustrerenIllustratorTekenaarSchetsenKindertekeningenBoekenMaria MutoBoekenbeursThuiscursusThuisstudieAfstandsonderwijsVolwassenenonderwijsKinderen

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0