Cheese
30/07/2018 Thomas Verlinden
Dat kaas iets is voor onze buurlanden, dat wisten we al langer. Toch heeft België een paar kazen op zijn menu staan. Wij leggen er hier 11 bloot:
Wynendale
Bereid met verse koemelk verkrijg je een zachte kaas met een pittig smaakje.
Damse brie
Deze kaas is zacht en romig. Het heeft een witte schimmelkorst en is onmisbaar op je kaasplank.
Brugge Blomme
Weeral een zachte Belgische kaas. In combinatie met rode wijn is het verrukkelijk.
Père Joseph
Nog één van de weinige abdijkazen. Het valt op met een donkerbruine korst, die voor een pittig aroma zorgt.
Moerenaar kruidenkaas
Hmmm...kruidenkaas. En zeker Moerenaar kruidenkaars met zijn mengeling van brandnetel, look, ui en peterselie.
Pas de bleu
Schimmel met deze schimmelkaas. Lekker straf en heerlijk in combinatie met een zoete witte wijn of een sherry.
Grevenbroecker
Art. Er zit precies een blauw marmermotiefje in deze kaas. Het is ook een schimmelkaas uit Limburg.
Passendale
Liefhebber van gatenkaas? Dan is Passendale zeker eentje voor jou! Hij lijkt een beetje op een boerenbrood en is heel zacht van smaak!
Oud Brugge
Deze harde, gerijpte kaas is werkelijk zalig bij de aperitief. Ching-ching!
Vieux Chimay
Een trappistenkaas. Deze kaas heeft een oranjekleurige korst. Het smelt een beetje op je tong en brengt een vleugje hazelnoot naar voren.
Flandrien Frand Cru
Deze kaas is 18 maanden gerijpt en heeft een krachtige nasmaak. Kies voor wat extra power erbij met een trappist!
Houd jij van kaas en wil je er graag alles over weten? Ontdek onze opleiding
kaasmeester en be lekker cheesyyy.
relatedBlogs
Nog k(n)apper!
Breien
Kruidenboeketten
previousLabel
Kruidenboeketten
nextLabel
Burn-out
blogShare