Bakken is gezond! En wel om deze redenen

26/10/2021

Duik jij graag zelf de keuken in, of eet je liever de baksels van anderen? Allebei prima natuurlijk, maar uit onderzoek blijkt dat bakken een hoop extra voordelen heeft. Vooral voor je mentale gezondheid. Bakkers klaar? Bakken maar!
 
1. Bakken stimuleert je creativiteit
Om mooie en lekkere baksels te verzinnen, moet je soms even uit je comfortzone stappen. Een originele taart of cake vraagt om een creatief idee én een beetje lef. Daarnaast word je genoodzaakt om oplossingen te verzinnen als het bakproces toch anders uitpakt dan verwacht.

2. Het is een manier om je gevoelens te uiten
Een overheerlijke bakcreatie is het ideale cadeau, bijvoorbeeld voor je partner, moeder of een goede vriendin. Hiermee laat je zien dat je iemand waardeert of steunt. De ander eet het vast met veel liefde op!

3. Je krijgt een gevoel van rust
Bakken is zeker een manier om te ontstressen. Je maakt bewust tijd voor jezelf en hebt even afleiding. Tegelijkertijd ben je compleet gefocust op je toekomstige gebakje. Je zou het bijna omschrijven als mindfulness.

4. Het geeft resultaat
Met bakken creëer je iets. Je werkt naar een resultaat toe. Als je dat resultaat eindelijk hebt behaald, dan ben je zo trots als een pauw. De complimentjes van anderen zijn ook mooi meegenomen, maar: you did the job! En gek genoeg word je er ook steeds beter in…

Wij vinden dit een goed excuus om vanavond helemaal los te gaan met onze bakspullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte chocoladetaart met gezouten karamel als toetje? Met onze bakkersopleidingen tover jij de mooiste en lekkerste creaties op tafel!


relatedBlogs

Levenslang leren loont!

Appelcake zonder toegevoegde suikers

Hoe richt je jouw persoonlijke werkruimte best in?


previousLabel

Alumni Sekscounselor: Mieke Schrijvers

nextLabel

Docent in de kijker: Rouw- en Verliesconsulent Chantal van de Walle

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Werken in de vastgoedsector

22/11/2019

studyCategories


Koken & Bakken

Creativiteit

blogTags


BakkenBakkerBakken is gezondBakcreatiesBakselsCupcakes makenThuisstudiesBakkersopleidingenBakopleidingen

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0