Waardevolle diploma's voor professionelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs organiseert opleidingen voor gereglementeerde beroepen en voor vrije markt gereguleerde beroepen. Voor iedereen die in Europa professioneel aan de slag wil, hebben we een gepaste opleiding. Onze school organiseert ook voorbereidende cursussen op de examens van de Examencommissie van de Vlaamse overheid. Daar behaal je een diploma secundair onderwijs.

Kies je voor een opleiding voor een niet-gereguleerd beroep? Dan leg je altijd examen af op onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een professioneel diploma van ons opleidingsinstituut waarmee je je beroepskennis aantoont bij sollicitaties of bij potentiële klanten. Wil je nadien starten als zelfstandige in bij- of hoofdberoep? Dan heb je in België enkel een erkend attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je het snelst via onze eigen opleiding bedrijfsbeheer, waarna je examen af legt bij de Centrale Examencommissie van de Vlaamse of de Brusselse overheid.

Volg je een opleiding aan het Centrum Voor Avondonderwijs voor een in jouw land gereglementeerd ("beschermd") beroep? Dan leg je, om je beroepsbekwaamheid aan te tonen, na het examen op onze school ook examen af bij de Centrale Examencommissie van de bevoegde overheid. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op erkende examens van verschillende overheden in Europa, zodat je de hoogste slaagkansen hebt. Wanneer je slaagt voor je examens, behaal je dus bovenop het diploma van onze onderwijsinstelling ook een erkend vestigingsattest of diploma van de in jouw land bevoegde overheid. Hiermee start je dan een eigen zaak in het land van keuze. In België kan dit mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt. Bestudeer dus altijd goed de regelgeving van het land waarin je aan de slag wil. Wij zorgen voor de gepaste oplossing om snel aan de slag te kunnen!

Sinds 1 januari 2018 zijn er in België geen beschermde beroepen meer binnen de meeste sectoren (enkel nog in de bouwsector). In Nederland was dit gelukkig al langer zo. Vanaf 1 september 2018 heb je dus het attest bedrijfsbeheer niet meer nodig en kan iedereen een eigen zaak starten zonder een diploma.

Uiteraard blijft het aantonen van je beroepskennis belangrijk. Het diploma van onze onderwijsinstelling wordt ten zeerste gewaardeerd door het bedrijfsleven. Afgestudeerde studenten aan onze school gaan onmiddellijk aan de slag als werknemer. Bovendien is het voor je eigen klanten belangrijk dat je je professionele vaardigheden aantoont.

Wil jij jouw kennis aantonen? Behaal dan het diploma van Het Centrum Voor Avondonderwijs!

 


 behaal je diploma of getuigschrift of vestigingsattest


Behaal nu je diploma voor volgende opleidingen!