klaslokaal Centrum AvondonderwijsWIE ZIJN WIJ?

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is één van de belangrijkste kwaliteitsvolle opleidingsverstrekkers van België en Nederland op het gebied van volwassenenonderwijs.

Via onze school kan je cursussen volgen die je voorbereiden op een nieuwe carrière binnen diverse bedrijfssectoren. Onze avond- en weekendopleidingen zijn ontwikkeld door zelfstandige ondernemers en docenten met jarenlange ervaring in de praktijk. Je bent dus verzekerd van professioneel onderwijs door echte ervaringsdeskundigen.

Daarnaast organiseren we ook opleidingen voor beschermde beroepen als voorbereiding op de centrale examencommissie van de Vlaamse of de Brusselse Overheid. Wanneer je als zelfstandige wil starten in een beschermd beroep, dan heb je daarvoor een vestigingsattest nodig en een attest Bedrijfsbeheer.

GERENOMMEERDE DOCENTEN

Niet zomaar even wie kan aan onze school lesgeven. Onze selectie van docenten is zeer streng. Elke lesgever moet al minstens 3 jaar lesgeven, en meer dan 5 jaar ervaring hebben in het beroep dat jij gaat studeren. Maar vooral: ze moeten het gráág doen. Je krijgt van onze professionele docenten met veel passie uitgelegd wat vandaag van belang is om jouw beroep succesvol uit te kunnen oefenen.

UNIEKE LEEROMGEVING

You live, you learn. De professionele wereld evolueert constant. De moderne technologie ook. Onze leslokalen in Antwerpen, Gent, Brussel en Hasselt zijn modern en hygiënisch. Ons instituut is een kenniscentrum en een ontmoetingsplaats voor professionelen. Dit zowel in de klas als online! Zo werken we met een splinternieuwe online leeromgeving met extra lesmateriaal, filmpjes enz. Op je persoonlijke studentenprofiel kan je dan weer gemakkelijk jouw eigen agenda raadplegen, nieuwe opleidingen ontdekken, enz.

PRAKTIJKGERICHT LES VOLGEN

Het Centrum voor Avondonderwijs geeft je theorie waar nodig, maar dompelt je vooral heel snel onder in de praktijk. Tijdens de lessen oefen je veel zélf. Onze ervaring leert dat je zo het maximale uit je studie haalt én nadien onmiddellijk in een job aan de slag kan. En daar gaat het uiteindelijk om.

CVA biedt je een totaal opleidingsaanbod om jouw carrière een nieuwe wending te geven. Met meer dan tienduizend Belgische en Nederlandse studenten per jaar beschikken wij over alle troeven en ervaring om je opleiding tot een kwaliteitsvolle en onvergetelijke gebeurtenis te maken.

MEER DAN TIEN LESLOCATIES

Je kan les volgen op meer dan tien verschillende locaties verspreid over Vlaanderen. Zo is er steeds een plaats bij jou in de buurt waar je je opleiding kan volgen. Een overzicht van al deze campussen en leslocaties vind je op deze pagina.

Volwassenenonderwijs


OPLEIDINGEN VOOR VOLWASSENEN

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW organiseert lessen voor volwassenen in heel Vlaanderen. Deze lessen vinden meestal ‘s avonds of in het weekend plaats. Zo kan iedereen die de opleiding wil volgen dit makkelijk combineren met werk en gezin. Sommige lessenreeksen worden ook in de voormiddag gegeven. Op de verschillende cursuspagina’s staat steeds welke lessenreeksen er zijn ingepland. Zo kan je gemakkelijk kiezen waar en wanneer je de lessen volgt.

OOK VOOR MINDERJARIGEN?

Ja hoor. OOk Minderjarigen kunnen de lessen ook volgen. Voor veel jongeren is het immers een mooie kans om naast hun opleiding op school ook een avondopleiding te volgen. Zo kunnen ze proeven van andere opleidingen die ze in hun dagdagelijkse schoolomgeving niet tegenkomen. Dus ook als jongere ben je welkom bij het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Hiervoor heb je wel toestemming nodig van de ouders. Als je hier meer vragen over hebt, kan je contact opnemen met het algemene secretariaat op het telefoonnummer 0032/03.292.33.33.SCHRIJF JE NU IN !

Inschrijven voor een opleiding aan Het Centrum voor Avondonderwijs gaat snel en eenvoudig. Kies eerst de opleiding waarvoor je je wenst in te schrijven. Op de volgende pagina kan je je gegevens invullen. Betalen doe je op onze beveiligde betaalpagina.

Wij wensen je alvast heel veel succes met je studie. Je zal merken dat er op Het Centrum voor Avondonderwijs niet alleen hard wordt gestudeerd en gewerkt, maar ook tijd wordt gemaakt voor vriendschap en gezelligheid. Je krijgt bovendien de unieke kans om een hecht netwerk op te bouwen. Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!

Als je meer informatie wil over een opleiding die je wil volgen of een cursus wil inkijken, ben je ook altijd welkom in één van onze secretariaten. Hier zal een opleidingsconsulent je verder helpen met al je vragen en samen met jou een geschikte opleiding zoeken. Op deze secretariaten kan je je ook meteen inschrijven.

schrijf je snel en eenvoudig-in

Volg les in een andere taalTHUISSTUDIES

De thuiscursussen die je op deze website vindt, worden georganiseerd door het Centrum Voor Afstandsonderwijs. Deze kwaliteitsvolle opleidingsverstrekker heeft een ruim aanbod van opleidingen die leiden tot hetzelfde diploma, attest of getuigschrift. Je studeert dan thuis op je eigen tempo onder begeleiding van je persoonlijke leerkracht. Bekijk hier het opleidingsaanbod.

Liever lessen in een andere taal?

Wil je graag de lessen in het Frans volgen? Dan kan je terecht bij onze collega in Brussel. Het Centre de Qualification (Centrum voor Beroepskwalificatie) organiseert in Brussel en alle regio’s in Wallonië lessen die leiden tot dezelfde diploma’s, attesten of getuigschriften.

Erkende kwaliteit

Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse overheid (VLAIO) in het kader van de KMO-portefeuille. Door deze registratie als dienstverlener betaal je als ondernemer heel wat minder voor een opleiding!

De onderwijsinstelling is ook een erkende opleidingsverstrekker in het kader van opleidingscheques. Deze erkenning gebeurde door de Vlaamse minister van Werkgelegenheid na advies van de raad van bestuur van VDAB.

De school is ISO 9001 gecertificeerd en bovendien ingeschreven in het officiële Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de school voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Alle beauty- en wellnessopleidingen die onze school organiseert, zijn erkend door de beroepsvereniging IVBO-Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad voor de zelfstandigen en de KMO (de HRZKMO van de Federale Overheidsdienst Economie en Middenstand van België) en in de raad van bestuur van de onderwijsinstelling. Tenslotte geven alle diploma's toegang tot het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw voor het deelnemen aan vervolgcursussen.

Voor meer informatie over deze erkenningen klik hier.


Waardevolle diploma's voor professionelen

Voor iedereen die in Europa professioneel aan de slag wil, hebben we de gepaste opleiding.  Het Centrum Voor Avondonderwijs organiseert opleidingen voor vrije markt gereguleerde beroepen en voor gereglementeerde beroepen.  Onze onderwijsinstelling organiseert ook voorbereidende cursussen op de examens van de examencommissie van de Vlaamse overheid. Daar behaal je een diploma secundair onderwijs.

 

1.  Vrije markt gereguleerde beroepen:

Een vrije markt gereguleerd beroep is een beroepsactiviteit waarvoor geen regels worden opgelegd door de bevoegde overheid.  Het beroep is vrij toegankelijk en iedereen kan het uitoefenen, met of zonder diploma.  We denken hierbij aan administratief bediende, personal coach, kapper, gezondheidstherapeut, grafisch vormgever, fotograaf, schoonheidsspecialiste, ... Je kan je beroepskennis bewijzen aan de hand van getuigschriften, certificaten, diploma's of praktijkervaring

Kies je voor een opleiding voor een vrije markt gereguleerd beroep? Dan leg je altijd een examen af op onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een professioneel diploma dat te zeerste wordt gewaardeerd door het bedrijfsleven.  Je toont hiermee je beroepskennis aan bij sollicitaties.  Het is de werkgever die vrij beslist wie hij of zij aanneemt.  

Wil je nadien starten als zelfstandige in bij- of hoofdberoep? Voor deze vrije markt gereglementeerde beroepen heb je weinig of geen formaliteiten meer op het ondernemingsloket.  Je hebt in België tot september 2019 enkel nog een erkend attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je het snelst via onze eigen opleiding bedrijfsbeheer, waarna je examen aflegt bij de Centrale Examencommissie van de Vlaamse of de Brusselse overheid.  Als zelfstandig ondernemer is het aantonen van je professionele kennis belangrijk bij het overtuigen van potentiële klanten.  Daarom leggen cursisten die een eigen zaak willen starten ook altijd het examen af op het einde van de opleiding.

Onze onderwijsinstelling is steeds verplicht om in het kader van de registratie als dienstverlener van de KMO-portefeuille of van de Opleidingscheques steeds getuigschriften of leerattesten af te leveren. Zo kan je achteraf bewijzen dat je de opleiding of de begeleiding hebt gevolgd en welke competenties je hebt verworven.

 

2.  Beschermde beroepen

Volg je een opleiding die leidt tot een beroep dat in jouw land door de overheid gereglementeerd (of "beschermd") is? Dan leg je, om je beroepsbekwaamheid aan te tonen, na het examen op onze school ook examen af bij de Centrale Examencommissie van de bevoegde overheid. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op erkende examens van verschillende overheden in Europa, zodat je de hoogste slaagkansen hebt. Wanneer je slaagt voor je examens, behaal je dus bovenop het professioneel diploma van onze onderwijsinstelling ook een erkend vestigingsattest of diploma van de in jouw land bevoegde overheid. Hiermee start je dan een eigen zaak in het land van keuze. In België kan dit mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt. Bestudeer dus altijd goed de regelgeving van het land waar je aan de slag wil. Wij zorgen voor de gepaste oplossing om snel aan de slag te kunnen!

Sinds 1 januari 2018 zijn er in België bijna geen beschermde beroepen meer binnen de meeste sectoren (enkel nog in de bouwsector). In Nederland was dit gelukkig al langer zo. Vanaf 1 september 2018 heb je zelfs het attest bedrijfsbeheer niet meer nodig en kan iedereen zonder het officiële attest een eigen zaak starten.

Uiteraard blijft het aantonen van je beroepskennis belangrijk. Het diploma van onze onderwijsinstelling wordt ten zeerste gewaardeerd door het bedrijfsleven. Afgestudeerde studenten aan onze school gaan onmiddellijk aan de slag als werknemer. Bovendien is het voor je eigen klanten belangrijk dat je je professionele vaardigheden aantoont.

3.  Wettelijk erkende beroepen

In sommige Europese landen zijn enkele beroepen door een wet gereguleerd.  We denken dan in eerste instantie aan de ''vrije beroepen".  Hieronder vallen onder meer een aantal juridische beroepen (bijvoorbeeld advocaat, notaris, gerechtsdeurwaarder), medische beroepen (bijvoorbeeld arts, apotheker), financiële beroepen (boekhouder, accountant, bedrijfsrevisor) en bouwkundige beroepen (bijvoorbeeld architect, landmeter).  Verder zijn een aantal beroepsactiviteiten streng gereglementeerd door een wet waaronder je deze activiteiten niet zomaar mag uitoefenen als werknemer of zelfstandige.  We denken dan aan vastgoedmakelaar, verzekeringsmakelaar, veiligheidsagent, vroedvrouw, verpleegkundige, ...  Tot slot zijn er nog enkele beroepen zoals leerkracht lager onderwijs of kleuterleidster waarvoor je een specifiek pedagogisch diploma nodig hebt om te mogen lesgeven in het gesubsidieerd onderwijs. 

Voor al deze beroepen verwijzen we je graag door naar meerjarige opleidingen aan een hogeschool of universiteit.

 

4.  Diploma Secundair onderwijs

Wil je je diploma secundair onderwijs behalen?  Dan kan dit via het gesubsidieerde onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.  Heb je het daar al geprobeerd of heb je geen tijd meer om nog jarenlang op de schoolbanken te zitten.  Dan kan je via de centrale examencommissie alsnog je diploma behalen.  Onze onderwijsinstelling helpt je graag met de voorbereiding op deze examens! Voor elk vak hebben we de geschikte docent ter beschikking die je persoonlijk zal begeleiden tot je slaagt.  

Wil jij jouw kennis aantonen? Behaal dan het diploma van de Centrum Voor Avondonderwijs!