Nieuws

Spiegelreflexcamera Kopen Tips

Spiegelreflexcamera kopen: de aandachtspunten

Meer en meer mensen gaan een fotografiecursus volgen om hun vakantieherinneringen, familiefeesten, evenementen,… op de gevoelige plaat vast te leggen. Via het Centrum Voor Avondonderwijs kan je een groepscursus fotografie volgen. Zo is er voor ieder wat wils!

Eén ding heeft elke cursus gemeen. Je hebt een goede spiegelreflexcamera nodig. Tegenwoordig zijn er veel modellen op de markt die heel betaalbaar zijn. Het aanbod is echter groot en het is niet altijd gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Daarom geeft onze docent je graag drie handige tips bij de aankoop van een nieuwe spiegelreflexcamera.

1. Kwaliteit van de lens

Een eerste belangrijk criterium is de kwaliteit van de lens. Deze bepaalt in grote mate de eindkwaliteit van een foto. Een eenvoudige zoomlens kan soms van lage kwaliteit zijn. Verzeker je er dus van dat je een goede lens hebt. Je koopt immers een spiegelreflexcamera om betere foto’s te kunnen nemen.

2. Lichtgevoeligheid van de lens

Dit bepaalt hoeveel licht er moet zijn om een mooi belichte foto te hebben. Goedkopere lenzen zijn vaak minder lichtgevoelig. Hierbij komt het dus sneller voor dat de foto’s te donker zullen zijn. Dit zou je kunnen oplossen door de sluitertijd te vergroten, maar dan heb je weer meer kans op een bewogen foto.

3. Bedieningsgemak van je camera

Ligt de camera goed in je handen? Kan je gemakkelijk bij alle knopjes zonder dat je niet per ongeluk andere knoppen raakt? Test bij een aankoop van een nieuwe camera of je een goed gevoel hebt bij het toestel. Je moet bijvoorbeeld gemakkelijk met het menu kunnen werken. In de meeste winkels kan je dit gerust even testen.

Nu je weet welke aandachtspunten belangrijk zijn bij de aankoop van een spiegelreflexcamera, hoef je enkel nog maar die cursus fotografie te volgen. Hier vind je alvast alle informatie over de basiscursus fotografie. Wil je graag alle aspecten van de digitale fotografie leren? Dan is de opleiding Allround fotografie zeker iets voor jou!

Hieronder vind je een overzicht van de geplande cursussen basis fotografie (5 weken) en Allround fotografie (30 weken).

Je start met de lessen basis digitale fotografie waar en wanneer je wil
De cursus basis digitale fotografie bestaat uit 6 lessen. Je volgt één keer per week les op een vaste weekdag. Elke les duurt 3 uren. Hieronder vind je alle startdata en locaties. Inschrijven doe je via knop “Inschrijven”.


Regelmatig plannen we nieuwe cursussen digitale fotografie bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Je start met de lessen allround digitale fotografie waar en wanneer je wil
De cursus allround digitale fotografie bestaat uit 31 lessen. Je volgt één keer per week les op een vaste weekdag. Elke les duurt 3 uren. Hieronder vind je alle startdata en locaties. Inschrijven doe je via knop “Inschrijven”.


Regelmatig plannen we nieuwe cursussen digitale fotografie bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!